*** PreporukaMotivacijaTreningVesti

Ovog proleća sport je dostupan za sve sugrađane u Beogradu – ovo su najbolji programi

Nema komentara

Predstavljamo vam našu selekciju TOP 3 outdoor programa u Beogradu kojima možete da se priključite sada. Nije slučajno što se svi odigravaju napolju, a gledali smo i da izbor bude raznolik tako da svako može da se pronađe u nekoj od ovih aktivnosti, bez obzira na generaciju, kondiciju i (ne)takmičarski duh. Vreme je da pripremimo svoje telo za leto, a i da ostvarimo neke više ciljeve!

BRC Škola trčanja: Ovo je više od trčanja!

Već 19 generacija i preko 4000 zadovoljnih Beograđana i Beograđanki prošlo je kroz Školu trčanja Beogradskog trkačkog kluba (BRC). Ovaj autorski program nastao je 2013. godine sa ciljem promocije trčanja i fizičke aktivnosti na otvorenom i motivacije svih onih kojima je cilj da učine promenu u svom životu.  

Nova sezona BRC Škole trčanja traje od aprila do septembra 2022. A upis će se održati u subotu, 2. aprila u prostorijama Beogradskog trkačkog kluba (Tadeuša Košćuška 78, Dorćol). Rane prijave važe do 28. marta!

O novoj sezoni Škole i šta očekuje polaznike Ivan Radenković, trener Beogradskog trkačkog kluba je izjavio: “Sa velikim nestrpljenjem čekamo proleće i početak nove Škole trčanja. Verujem da svi želimo da izađemo napolje i treniramo pod vedrim nebom. Okupili smo sjajan trenerski tim, pripremili trenažne programe, kalendar trka i trkačkih izleta. Početak nove Škole je jako uzbudljiv događaj kako za polaznike/ce tako i za trenerski tim. Upoznaćemo se sa novim ljudima sa kojima ćemo trenirati narednih 6 meseci. To će biti period intenzivnog razvoja kondicije, pomeranja granica, druženja, unutrašnjeg rasta i međusobne podrške. Napravili smo program koji je dovoljno izazovan ali i dostižan za svakog ko želi da uđe u svet trčanja. Gde iz nedelje u nedelju, iz treninga u trening kroz lagana trčanja i vežbe, bez pritiska i stresa, neprimetno podižemo kondiciju.  Naši treninzi su mesto inspiracije, podrške, zabave, postignuća, mesto dobre energije na kome svi uživamo i uvek volimo tu da se vratimo. Imamo veliko poštovanje za sve one koji su odlučili da napravite veliku životnu promenu, za to je potrebno savladati inerciju i stare navike, imati odlučnosti i snage doći na trening i kada vam je lakše odustati. Vreme je da pripremite vaše patike za trčanje, aktivirate mišiće i pluća, otvorite srce i prepustite se jednoj od najlepših i najuzbudljivijih trka u životu.

Program Škole trčanja namenjen je apsolutnim početnicima tj. svima onima koji se dugo (ili nikada) nisu bavili nikakvom fizičkog rekreacijom. U BRC Školi trčanja, trening početničkih grupa se zasniva na miksu hodanja i veoma laganog džoginga i vežbama snage i aktivacije koje polaznike pripremaju za bezbolno bavljenje trčanjem. Za sve one koji treniraju (teretana, pilates, personalno…) ili već trče na raspolaganju im stoje stručni treneri i grupe ljudi uz koje mogu da spreme npr. polumaratonsku trku ili unaprede svoju tehniku.

BRC Škola trčanja ima svoj uvodni test, razrednog starešinu (trener koji prati polaznike), trenažni program (kurikulum iz 3 faze), trening grupe, edukacije, knjigu i testove, diplomski ispit (trka od 10km ili polumaraton) i žurku da se proslave medalje!

Pripremi se za nezaboravna putovanja i trke!

Termini i lokacije u novoj sezoni:

Treninzi BRC Škole trčanja se održavaju tri puta nedeljno i traju od 60 do 90 minuta. Ovo su termini treninga (od aprila do septembra):

Ponedeljak 18:30 – 20:00, Novi Beograd, Brankov most (jul, avgust 19:00)
Sreda 18:30 – 20:00, Novi Beograd, Brankov most (jul, avgust 19:00)
Subota 10:00 – 11:30, Ada Ciganlija, klub Šuma (od novembrajul, avgust 08:00)

Upis je u toku, a više o programu Škole trčanje možete pronaći na sajtu www.skolatrcanja.com.


Postani Nordijac! Ili upiši mamu na program za medalju!

Beogradski trkački klub je usled velikog interesovanja nakon pandemije osnovao Školu nordijskog hodanja i već 5 generacija nordijskih hodača uspešno prti put novoj aktivnosti na sportskoj mapi Srbije.

Nordijsko hodanje je izvorno nastalo kao letnji trening za skijaše u Finskoj, krajem 1960-tih godina i jako brzo se proširilo na sve druge sportske i starosne grupe. Zaštitni znak nordijskog hodanja su štapovi za hodanje i u pitanju je najbezbednija i najjednostavnija sportska aktivnost.

Zapratite na mrežama @nordicwalkingserbia

O upisu koji će biti održan 9. aprila, Marko Mihailović trener i koordinator programa BRC Nordijsko hodanje je izjavio: “Očekuje nas uzbudljivo proleće i leto. Upoznajemo Beograd kroz nordijsko hodanje. Budite pioniri na Košutnjaku, (Ne)znani junaci na Avali, osvojite Kalemegdan i Knez Mihailovu, doživite pustinju u Deliblatskoj peščari i mnogo toga još. Sve ove avanture prati druženje koje se ne zaboravlja! Treniramo od aprila do septembra, na dve lokacije: Novi Beograd i Dorćol. Vikendom upoznajemo okolinu Beograda i Srbiju, osvajamo medalje i napredujemo u kilometraži. Planiramo i zajednički odlazak krajem leta na “diplomsku” trku u Sarajevo”.

Kome je namenjeno nordijsko hodanje?

Nordijsko hodanje je posebno pogodno za sve koji godinama nisu bili fizički aktivni, imaju probleme sa zglobovima i prekomernom telesnom težinom ili nisu takmičarski nastrojeni ali im je zdravlje fokus.

Koji su pozitivni efekti?

Tokom običnog hodanja koje traje 45 do 60 minuta sagori se oko 280 kalorija dok se u prosečnom treningu nordijskog hodanja potroši od 400 do 800 kalorija. Nordijsko hodanje povećava aerobni kapacitet i ubrzavanje metabolizma, angažuje 90% mišića u telu i jača zglobove. Osim benefita za fizičko zdravlje ovo hodanje podiže životnu energiju, a druženje u klubu i grupi doprinosi dobrim psihološkim efektima treninga.

Iskustva polaznika BRC Nordijskog hodanja su krajnje pozitivna!

Termini i lokacije:

Pri prijavi birate jednu od 2 lokacije sa pripadajućim rasporedom treninga:

Novi Beograd – Brankov most

 • Utorak 18:00, Brankov most (jul/avgust 19:00h)
 • Četvrtak 18:00, Brankov most (jul/avgust 19:00h)
 • Nedelja 10:00, Ada Ciganlija, klub Šuma (jul/avgust 07:30h)
 • Subota: izleti na razne lokacije u okolini Beograda i šire (u proseku dva puta mesečno)

Dorćol – Dunavski kej

 • Ponedeljak 10:00, Dorćol (jul/avgust 07:30h)
 • Sreda 10:00, Dorćol (jul/avgust 07:30h)
 • Nedelja 10:00, Ada Ciganlija, klub Šuma (jul/avgust 07:30h)
 • Subota: izleti na razne lokacije u okolini Beograda i šire (u proseku dva puta mesečno)

Više o nordijskom hodanju:  BRC Škola Nordijskog hodanja – Fitnes za sve od 7 do 107 godina (skolanordijskoghodanja.com)

https://trcanje.rs/trening/marko-mihailovic-nordijci-su-najveci-hedonisti/

OUTFIT – Outdoor Fitness Revolution

U beogradske parkove od 2020. godine nastanila se nova gradska priča – jedinstveni spoj treninga i prirode. OUTFIT spaja najbolje iz dva sveta: Outdoor i Fitness!

OUTFIT – Outdoor Fitness je kompletan grupni program vođenih treninga na otvorenom i najbolji trening za pripremu OCR trke!

Ovaj trening obuhvata sva tri aspekta fitnesa: snagu, izdržljivost i mobilnost i bazira se na funkcionalnom treningu sa sopstvenim telom, gumama, trakama za suspenziju i trčanju. Treninzi se održavaju u najlepšim parkovima – zelenim oazama urbanih sredina.

Ideja je jednostavna: trener donosi rekvizite, osmišljava uvek nove izazove i bira najbolje lokacije. Ovaj program idealan je za one koji shvataju da vežbanje napolju ima najviše benefita. Ujedno je i idealna priprema za one koji žele da se okušaju u trkama sa preprekama!

Zaprati Outfit @outfit__training

Kako izgleda jedan OUTFIT trening?

Treninzi se održavaju na otvorenom i traju 60 minuta.

DNK jednog treninga podrazumeva 4 faze:

 • Activation (zagrevanje i aktivacija mišića)
 • Core Stability (rad na stabilnosti mišića jezgra)
 • Main Workout (glavni deo trening sa fokusom na jedan od aspekata fitnesa)
 • Integration (faza svesne integracije, opuštanje i rastezanje).

Pri treningu se koristi težina sopstvenog tela, rekviziti i prirodne osobine terena na kom se vežbači nalaze.

Biti Oufiter znači trenirati slobodno i izgledati moćno, biti u kontaktu sa prirodom i sobom. Outfit program uključuje mesečne izazove u kojima se Outfiteri okupljaju i iznova isprobavaju nešto novo. Ideja ove vrste treninga je oslobiti pokret, ne zarobiti se u jednoj aktivnosti i mestu. Istraživati, uraditi nešto drugačije i veštije.

Nekoliko godišnjih izazova su sastavni deo OUTFIT trenažnog sistema – to su vikend izazovi (uvek nove lokacije za trening u Beogradu ili neka nova aktivnost) a sezona se kruniše zajedničkim nastupom na OCR trci (trka sa preprekama). Ne propuštaju se najveće OCR trke u Srbiji, vidi gde Outfiteri nastupaju zajedno OVDE.

Nova OUTFIT sezona startuje 2. aprila i završava se krajem septembra. Baza treninga je na Ušću (u parku pored Muzeja savremene umetnosti u Beogradu) ponedeljkom i sredom, dok se trening subotom održava uvek na nekoj drugoj lokaciji. Prijave i više informacija na sajtu: https://outfit.training/

Pročitajte najnoviji intervju koji smo uradili sa glavnim trenerom Tonijem: Antonije Picajkić: Outfit outdoor fitnes program je način života! (trcanje.rs)


Koji je tvoj izbor?

Brooks je sada multimilionerska kompanija
Serbia Business Run: serija koja je ozelenela!
Tags: , , , , , , , , , , , ,

Povezani članci

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Fill out this field
Fill out this field
Molimo vas da unesete valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed