Connect with us

Hi, what are you looking for?

Oprema za trčanje

Adidas Duramo 7 – lako trčanje po zimi

Ukoliko pripadate onoj grupi trkača koji se prema zimi, niskim temperaturama, vetru, snegu, poledici itd., odnose stavom „ma šta meni može zima, šta mi može, šta mi sme“ onda svakako shvatate značaj trčanja u odgovarajućim patikama spram vremenskih uslova.

Postoji dva načina da bezbedno trčite:

  1. da ojačate postojeće patike kramponima i šrafovima; ili
  2. da trčite u trail patikama.

Ono šta nikako ne treba jeste da trčite u patikama koje nosite tokom ostatka godine. Razloga za to je dosta: đon nije prilagođen, često nemaju dodatnu mrežicu koja štiti od hladnoće, rizikujete pad i povrede ukoliko trenirate na nečistoj površini…

Ovog puta prenosim svoja iskustva trčanja u Adidas Duramo 7 Trail patikama u ne tako standarnim uslovima: temperatura u minusu, sneg, poledica i bljuzgavica.

Look & Feel

Prvi utisak: izuzetno udobna, lagana i komforna patika. To je veoma važno nama, koji imamo usko stopalo jer dok trčite gornji deo stopala ne šeta.

Takođe, jedna bitna stvar jeste da su izuzetno stabilne i da veoma dobro drže petu. Svako ko je imao problema sa Ahilovom tetivom ili petnim trnom zna o čemu pričam. Verujte, u Duramu 7 imate osećaj kao da je patika pravljena samo za vaše stopalo.

Moje patike su za broj veće što zbog čuvenog otpadanja noktiju, što zbog debljine zimskih čarapa i komoditeta, ali mogu da kažem da ne bih pogrešila sve i da sam uzela samo pola broja veće.

Mrežica je dobra, čvrsta, i iako sam trčala na temperaturama od -5 do -10 nisu mi se zaledili prsti. Nisam trčala dok je padala ledena kiša ili skakala po baricama pa bih mogla da kažem koliko su nepromočive, ali naočigled bih rekla da su pre za vreme bez jačih padavina, kao i većina patika.

Još jedna od bitnih stavki – ukoliko želite patike koje nemaju tzv. agresivne, neon boje, ovo je patika za vas budući da su veoma lepo utopljene boje: siva, crna i baby roze. :)

Tehnologija

  • Model: Duramo 7
  • Pronacija: Neutral
  • Podloga: Trail
  • Pad: 11mm
  • Težina: 238g

Duramo 7 trail kombinuje jednostavan dizajn i materijal (sintetika) koji dozvoljava stopalu da diše i doprinosi udobnosti stopala.

Cloudfoam tehnologija apsorbuje korake i stvara osećaj kao da letite u njima, a veoma lako se zaustavljate i ponovo krećete.

Ova patika ima i ugrađen orthlite uložak koji je tretiran sredstvom protiv neprijatnih mirisa, tako da ukoliko ste do sada imali problema ovog tipa – Duramo 7 trail imaju rešenje.

Đon je izrađen od traxion tehnologije koja omogućava da trčite sa lakoćom jer svakom terenu ćete proći bez po muke, bilo da ima snega, ili je raskvašen od kiše, blatnjav, posut lišćem itd.

Zaključak

Duramo 7 trail je patika koja će vam olakšati trčanje u zimskim uslovima svojom udobnošću, lakoćom i stabilnošću. Takođe, možete ih nositi i ukoliko ste ljubitelj planinskih trka budući da im je i namena upravo za takvu podlogu.

Click to comment

Uključi se u diskusiju

Povezani članci

Oprema za trčanje

Kako da izaberemo najbolje patike za trčanje u 2022? To je verovatno nemoguća misija jer ne postoji jedna patika za koju bi smo mogli...

Vesti

Nenad Zivkovic je 11. decembra istrčao deonicu od Kruševca do Kopaonika u dužini od 84km sa ukupnim usponom od 2000mnv. Izabrao je baš ovaj...

Vesti

Tifanne Thayme, Kanađanka koja živi u Dubajiu, je oborila Ginisov svetski rekord (očekuje ratifikaciju) na Adnoc Abu Dhabi maratonu u Ujedinjenim Arapskim Emiratima u...

Vesti

Diana Kipyokei je suspendovana na šest godina (zajedno sa Purity Rionoripo – 5 godina), a titula sa Bostonskog maratona 2021. joj je oduzeta. Naime,...