Connect with us

Hi, what are you looking for?

Oprema za trčanje

Adidas Duramo 7 – lako trčanje po zimi

Ukoliko pripadate onoj grupi trkača koji se prema zimi, niskim temperaturama, vetru, snegu, poledici itd., odnose stavom „ma šta meni može zima, šta mi može, šta mi sme“ onda svakako shvatate značaj trčanja u odgovarajućim patikama spram vremenskih uslova.

Postoji dva načina da bezbedno trčite:

  1. da ojačate postojeće patike kramponima i šrafovima; ili
  2. da trčite u trail patikama.

Ono šta nikako ne treba jeste da trčite u patikama koje nosite tokom ostatka godine. Razloga za to je dosta: đon nije prilagođen, često nemaju dodatnu mrežicu koja štiti od hladnoće, rizikujete pad i povrede ukoliko trenirate na nečistoj površini…

Ovog puta prenosim svoja iskustva trčanja u Adidas Duramo 7 Trail patikama u ne tako standarnim uslovima: temperatura u minusu, sneg, poledica i bljuzgavica.

Look & Feel

Prvi utisak: izuzetno udobna, lagana i komforna patika. To je veoma važno nama, koji imamo usko stopalo jer dok trčite gornji deo stopala ne šeta.

Takođe, jedna bitna stvar jeste da su izuzetno stabilne i da veoma dobro drže petu. Svako ko je imao problema sa Ahilovom tetivom ili petnim trnom zna o čemu pričam. Verujte, u Duramu 7 imate osećaj kao da je patika pravljena samo za vaše stopalo.

Moje patike su za broj veće što zbog čuvenog otpadanja noktiju, što zbog debljine zimskih čarapa i komoditeta, ali mogu da kažem da ne bih pogrešila sve i da sam uzela samo pola broja veće.

Mrežica je dobra, čvrsta, i iako sam trčala na temperaturama od -5 do -10 nisu mi se zaledili prsti. Nisam trčala dok je padala ledena kiša ili skakala po baricama pa bih mogla da kažem koliko su nepromočive, ali naočigled bih rekla da su pre za vreme bez jačih padavina, kao i većina patika.

Još jedna od bitnih stavki – ukoliko želite patike koje nemaju tzv. agresivne, neon boje, ovo je patika za vas budući da su veoma lepo utopljene boje: siva, crna i baby roze. :)

Advertisement. Scroll to continue reading.

Tehnologija

  • Model: Duramo 7
  • Pronacija: Neutral
  • Podloga: Trail
  • Pad: 11mm
  • Težina: 238g

Duramo 7 trail kombinuje jednostavan dizajn i materijal (sintetika) koji dozvoljava stopalu da diše i doprinosi udobnosti stopala.

Cloudfoam tehnologija apsorbuje korake i stvara osećaj kao da letite u njima, a veoma lako se zaustavljate i ponovo krećete.

Ova patika ima i ugrađen orthlite uložak koji je tretiran sredstvom protiv neprijatnih mirisa, tako da ukoliko ste do sada imali problema ovog tipa – Duramo 7 trail imaju rešenje.

Đon je izrađen od traxion tehnologije koja omogućava da trčite sa lakoćom jer svakom terenu ćete proći bez po muke, bilo da ima snega, ili je raskvašen od kiše, blatnjav, posut lišćem itd.

Zaključak

Duramo 7 trail je patika koja će vam olakšati trčanje u zimskim uslovima svojom udobnošću, lakoćom i stabilnošću. Takođe, možete ih nositi i ukoliko ste ljubitelj planinskih trka budući da im je i namena upravo za takvu podlogu.

Click to comment

Uključi se u diskusiju

Advertisement

Advertisement
Advertisement

Trčite li vi po kiši?

Pogledaj rezultate

Loading ... Loading ...

Povezani članci

Gedžeti za trčanje

Lululemon, poznata kanadska sportska marka, je izbacila Blissfeel, svoje prve ženske patike za trčanje. Prve Lululemon ženske patike za trčanje Lululemon je godinama nagoveštavao...

Trening

Pušenje je štetno za zdravlje i to već svi znamo. Međutim to ne menja činjenicu da je preteško sa ovom lošom navikom prestati. Čak...

Najave trka

Nešto novo i atraktivno na trail mapi Balkana! Trka koja pretenduje da postane najizazovnija u regiji – Pelister Unique Trail Marathon. Prenosimo poziv organizatora,...

Motivacija

Šta uzvikujete da ohrabrite trkače na trci? “Možeš ti to? Ajdeee? Još malo do kraja?” Ako niste baš sigurni šta radi a šta ne,...