U utorak 21. aprila u 12:00, naš sajt organizuje besplatnu online konferenciju “Sport posle Korone”. Jedan od gostiju biće i Damir Štajner, izvršni direktor Olimpijskog komiteta Srbije.

(Prijava je besplatna i sve što je potrebno jeste da se registrujete ovde)

On će nam dati više informacija iz ugla Olimpijskog komiteta Srbije i šta to znači za sportiste, navijače, ali i dnevno funkcionisanje komiteta.

U nastavku je Forbes dao procenu troškova odlaganja Olimpijskih igara.

Još uvek ne postoje detalji i datumi novih igara, ali ono što se zna da je došlo do preklapanja dva velika svetska šampionata, u atletici i plivanju.

Za nas interesantno – Svetska aletika (World Athletics, bivši IAAF), Svetska atletska federacija odlučila je već datum Svetskog šampionata u Oregonu i to će biti od 15. do 22. jula 2022. godine, umesto 2021. godine.

FINA je izjavila da će pratiti odluke Međunarodnog Olimpijskog komiteta.

Odlaganje je udar na zemlju domaćina, koja je potrošila više od 12 milijardi dolara na događaj, dok su ogromne sume takođe u pitanju za sponzore i medije koje emituju program iz Tokija. Goldman Sachs je ovog meseca procenio da će Japan 2020. godine izgubiti 4,5 milijarde dolara. (Guardian)

Igre nikada ranije nisu odložene na ovaj način, ali jesu otkazane i to 3 puta 1916., 1940. (takođe planirane u Tokiju) i 1944., tokom prvog i drugog svetskog rata.