* NaslovnaAtletikalifestyle

Šta čita svetski rekorder u maratonu Eliud Kipchoge?

Nema komentara

Na svetu nema vernijih prijatelja od knjiga. Bile su mi užitak, omogućile su mi da bolje shvatim svet i pomogle su mi da rastem kao ličnost.

Eliud Kipchoge o kjnigama
Eliud Kipchoge čita dva sata u toku dana umesto gledanja TV-a

Moje interesovanje je zaista počelo nakon što sam pročitao neke kratke priče 2005. godine. Uživao sam u onome što sam naučio iz čitanja knjiga i odlučio sam da ću više vremena provoditi u kampu za trening, čitajući knjige, a ne gledajući TV.

Ovo su knjige koje je Eliud Kipchoge preporučio.

Trenutno čitam

Talking to Strangers – Malcolm Gladwell

„To je priča koja postavlja mnogo pitanja, između ostalog i šta kad nas stranac teroriše? Pita se i zašto smo toliko loši u razumevanju ljudi koje nikada ranije nismo sreli. Kaže da često ne možemo reći kada nas stranac laže i da bez obzira što smo nekoga upoznali licem ulice ne pomaže nam u razumevanju toga. To je dobra knjiga. “

Poslednja knjiga koju sam pročitao

The Infinite Game – Simon Sanek

„Ovo je još jedna dobra knjiga, koja govori o konačnim i beskonačnim igrama. Neke od njih su konačne sa fiksnim pravilima i krajnjim ciljevima i drugim beskonačnim igrama kao što su posao, politika itd. Bez tačnih pravila i beskonačno mnogo vremena. Beskonačne igre su manje o takmičenju, više o razmišljanju. “

Knjiga kojoj se vraćam

Who Moved my Cheese – Dr. Spencer Johnson

Čitao sam ovu knjigu više puta i vrlo je prikladna za vreme pandemije Covid-19. Trenutno trpimo teška vremena u svetu. Svi smo u karantinu i pod merama za sprečavanje pandemije i svet se mora promeniti. Moramo prihvatiti karantin i pridržavati se smernica prihvatanjem fizičke distance i redovnom upotrebom sredstava za čišćenje ruku itd. Ova knjiga govori o prihvatanju promena.

Knjiga za inspiraciju

The Magic – Rhonda Byrne

„Pretpostavka Čarolije je da kaže hvala. Magija postoji na svih 250 stranica, ali prava magija u knjizi je to što vas uči važnosti koju ima zahvalnost.”

Izvor: worldofathletics.com

Virtuelna trka koja te izaziva: istrči svoj Olimpijski krug, pošalji selfie, osvoji nagrade!
Zdrava hrana domaće proizvodnje za trkače – šta preporučuje naš najuspešniji ultramaratonac Jovica Spajić?

Povezani članci

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Fill out this field
Fill out this field
Molimo vas da unesete valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed