* NaslovnaVesti

Od 2.7 do 4.5 milijarde dolara je procenjena cena odlaganja Olimpijskih igara. Specijalni gost konferencije „Sport posle Korone“ je izvršni direktor OKS, Damir Štajner

Nema komentara

U utorak 21. aprila u 12:00, naš sajt organizuje besplatnu online konferenciju „Sport posle Korone“. Jedan od gostiju biće i Damir Štajner, izvršni direktor Olimpijskog komiteta Srbije.

(Prijava je besplatna i sve što je potrebno jeste da se registrujete ovde)

On će nam dati više informacija iz ugla Olimpijskog komiteta Srbije i šta to znači za sportiste, navijače, ali i dnevno funkcionisanje komiteta.

U nastavku je Forbes dao procenu troškova odlaganja Olimpijskih igara.

Još uvek ne postoje detalji i datumi novih igara, ali ono što se zna da je došlo do preklapanja dva velika svetska šampionata, u atletici i plivanju.

Za nas interesantno – Svetska aletika (World Athletics, bivši IAAF), Svetska atletska federacija odlučila je već datum Svetskog šampionata u Oregonu i to će biti od 15. do 22. jula 2022. godine, umesto 2021. godine.

FINA je izjavila da će pratiti odluke Međunarodnog Olimpijskog komiteta.

Odlaganje je udar na zemlju domaćina, koja je potrošila više od 12 milijardi dolara na događaj, dok su ogromne sume takođe u pitanju za sponzore i medije koje emituju program iz Tokija. Goldman Sachs je ovog meseca procenio da će Japan 2020. godine izgubiti 4,5 milijarde dolara. (Guardian)

Igre nikada ranije nisu odložene na ovaj način, ali jesu otkazane i to 3 puta 1916., 1940. (takođe planirane u Tokiju) i 1944., tokom prvog i drugog svetskog rata.

Besplatna online konferencija “Sport posle Korone” u utorak 21. aprila u 12:00
Beogradski maraton biće trčan u Kini, u nedelju 26.04.2020. kao „33rd Belgrade marathon Virtual Run, China-Serbia Friendship long live“
Tags: , , , ,

Povezani članci

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Fill out this field
Fill out this field
Molimo vas da unesete valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed