Vesti

Besplatna online konferencija “Sport posle Korone” u utorak 21. aprila u 12:00

Nema komentara

O budućnosti sportskog sistema Srbije i ugroženosti ključnih aktera sporta (saveza, klubova, organizatora događaja, medija i sponzora) govori međusektorski tim profesionalaca 

U utorak 21. aprila od 12:00 do 13:30 održaće se besplatna online konferencija za sportske radnike i profesionalce u sportu “Sport posle Korone”. 

Na konferenciji će govoriti donosioci odluka svih sektora važnih za funkcionisanje sporta kao efikasnog sistema: predstavnici donosilaca javnih politika u sportu, vlasnici sportskih prava, mediji i privreda. 

Sportska industrija, prvo preporukama, a onda i uredbama o zabrani okupljanja ljudi, doživela je masovan gubitak neodržavanjem svojih aktivnosti: treninga i takmičenja.  

Pored turizma i ugostiteljstva jedna je od onih koje najviše trpe zbog pandemije. Situacija u zemlji i regionu je nešto drugačija usled visokog procenta finansiranja sporta iz budžetskih sredstava. Naime, najviše su ugrožene profesionalne lige i sportski klubovi i takmičenja koja se finansiraju pretežno na tržištu, bilo kroz članarine iil kotizacije.

Ostaje nepoznanica na koji način će sport izaći iz pandemije, koje su posledice trenutnog stanja kao i tema za diskusiju: šta sve sportske organizacije i sistem u celini mogu uraditi danas kako bismo se pripremili za neizvesnu budućnost koja stoji pred nama? “

Veroljub Zmijanac, moderator i inicijator konferencije 

Konferencija će okupiti najrelevantnije stručnjake koji će na ovo pitanje pokušati da zajednički daju odgovor. Pozivamo sve medije, zaposlene u sportskim savezima, strukovna udruženja, predstavnike kompanija koje se bave sponzorstvima ali i vlasnike privatnih sportskih klubova, objekata ili događaja da nam se pridruže instaliranjem aplikacije zoom.us i klikom na link za prijavu https://bit.ly/sport-posle-korone. Konferencija je besplatna i otvorena za sve.

Govornici:

  • Milena Mićanović, rukovodilac za marketing i PR Vojvođanske banke
  • Damir Štajner, izvršni direktor Olimpijskog komiteta Srbije 
  • Nikola Penić, generalni sekretar Sportskog saveza Beograd
  • Srđan Erceg, komentator Sport Kluba i direktor Huge Media
  • Miro Antić, partner/CXO, M2Communications
  • Alen Bošković, generalni sekretar Dubrovačkog saveza sportova i organizator DuMotion
  • Dejan Nikolić, direktor Beogradskog maratona

Organizator konferencije su agencija SportIT i sajt Trčanje.rs, moderator je Veroljub Zmijanac, direktor i partner SportIT.

Klikni ovde za registraciju
Da li ste znali da je traka za trčanje bila sprava za grupno mučenje? Zanimljiva istorija trčanja [VIDEO]
Od 2.7 do 4.5 milijarde dolara je procenjena cena odlaganja Olimpijskih igara. Specijalni gost konferencije „Sport posle Korone“ je izvršni direktor OKS, Damir Štajner
Tags: , , , , , , , , , , , , , , , ,

Povezani članci

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Fill out this field
Fill out this field
Molimo vas da unesete valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed