blank
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Vesti

Felix Kirwa pobedio na trci iako je trčao 1.1 km više

Vodeći trkači Stokholmskog maratona su bili u neverici nakon što su usmereni na pogrešan put, što je njihovu trku produžilo za kilometar. Kirwa svejedno pobedio.

Vodeći trkači ipak nisu zaostali

Felix Kirwa-u, Tesfaye Lencho Anbesa-u, i Merhawi Keste-u su zvaničnici uputili u pogrešnom pravcu na 30. kilometru trke.

Trčali su pun minut pre nego što su shvatili grešku koja ih je koštala vođstva na trci. Kirwa (26) sa druge strane je uspeo da se vrati i pobedi sa vremenom od 2:11:07, samo minut manje od rekorda staze od 2:10:10.

Kirwa je u intervjuu posle trke za TV4 iz Stokholma izjavio: “Veoma sam srećan što sam pobedio, ali sam usled greške propustio rekord.”

Greška su napravili policajci

Mapa Stokholmskog maratona

Sami organizatori trke su grešku prepisali policajcima na motociklima koji su vozili u pogrešnom pravcu.

Kesete, iz Eritreje je ostao na drugom mestu sa 2:11:45, dok je Tesfaj, takođe iz Eritreje, završio četvrti.

Džon Langat iz Kenije, koji nije bio vođen pogrešnim putem je završio treći sa 2:12:39.

Kirwa-nova treća pobeda na maratonu

Pobeda Kirwan-a u Stokholmu ga je dovela do 3 osvojena prva mesta na maratonu. Pre toga bio je prvi na Singapurskom maratonu 2016. i Antverpenu 2016.

Kirwa-i je bilo zabranjeno da se takmiči 2019. nakon što je pao na doping testu jer je bio pozitivan na strihnin, supstancu koja je opšte poznata kao otrov za pacove.

Strihnin je na anti-doping listi zbog efekta koji ima kao stimulans i može pomoći sportisti da istraje duže bez osećaja umora. Adrugo mesto na Singapurskom maratonu 2018.mu je oduzeto zbog suspenzije.

Click to comment

Uključi se u diskusiju

Povezani članci

Najave trka

ARK “Fruška gora” Novi Sad u saradnji sa PK “Železničar” Inđija organizuje trku “Vezirac trejl 2023” 22. januara 2023. sa startom u 11:00. Dužina...

Oprema za trčanje

Kako da izaberemo najbolje patike za trčanje u 2022? To je verovatno nemoguća misija jer ne postoji jedna patika za koju bi smo mogli...

Vesti

Nenad Zivkovic je 11. decembra istrčao deonicu od Kruševca do Kopaonika u dužini od 84km sa ukupnim usponom od 2000mnv. Izabrao je baš ovaj...

Vesti

Tifanne Thayme, Kanađanka koja živi u Dubajiu, je oborila Ginisov svetski rekord (očekuje ratifikaciju) na Adnoc Abu Dhabi maratonu u Ujedinjenim Arapskim Emiratima u...