* NaslovnaVesti

Alex Zanardi u komi posle teškog udesa na svom ručnom biciklu

1 komentar

Bivši vozač Formule 1 i četvorostruki pobednik Paraolimpijskih igara, Aleks Zanardi trenutno se nalazi u veštačkoj komi nakon što je zadobio teške povrede glave u strašnom udesu na trci ručnih bicikala.

53-godišnji Zanardi osvojio je dva CART šampionata u Americi i trkao se u Formuli 1 između 1991. i 1999. godine sa timovima Jordana, Minardija, Lotusa i Vilijamsa.

Obe noge su mu amputiarane nakon nesreće u toku trke pre gotovo 20 godina, sada je izgubio kontrolu nad ručnim biciklom dok se takmičio u štafeti ‘Obiettivo tricolore’ u Toskani, Italija u petak. Prema više izveštaja, prešao je belu liniju na putu i naleteo na kamion, koji nije uspeo da ga izbegne.

Nakon nesreće, Italijan je prebačen u bolnicu Santa Maria alle Scotte u Sieni, gde je podvrgnut tročasovnoj neurološkoj operaciji zbog povreda glave.

Bolnica je objavila ažurirani medicinski bilten u nedelju, rekavši da je Zanardijevo stanje i dalje „ozbiljno“, ali stabilno.

„Sadašnji uslovi opšte stabilnosti još uvek ne dozvoljavaju da se isključi mogućnost neželjenih događaja“

Dodaje se u izveštaju bolnice

Italijanski premijer Giusseppe Conte napisao je na Tviteru: „Hajde Aleks # Zanardi, ne odustaj. Cela Italija se bori sa tobom.“

Predrag Dragičević, pokretač Tara ultra trail-a: Planinsko trčanje me motiviše da nikada ne odustanem od pravih ljudskih vrednosti
„EAST WEST RUN FEST“ Sarajevo – trkački događaji koji će razbuditi čitav region!
Tags:

Povezani članci

1 komentar. Leave new

  • Tuzno, strasan borac i sampion – iz ovoga sto saznah o njemu. Tako da verujem da ce pobediti i ovog puta!

    Odgovori

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Fill out this field
Fill out this field
Molimo vas da unesete valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed