Trčanje.rs su dva čoveka i šest meseci znanja, rada i entuzijazma. Mnogo smo sebe uložili u ovaj sajt, a tu energiju sigurno i vi osećate. Zato što smo i mi trkači i sve ovo radimo iz ljubavi prema našem zajedničkom hobiju (u ostalom gde bi se Vuja i ja upoznali, nego na trčanju).

Trčanje.rs je bilo u konkurenciji sa navijačima FK Crvene Zvezde i svim fanovima Novaka Đokovića. Ali eto… izgleda da dolaze neka lepša vremena za džoging i trčanje u Srbiji. Mi u to iskreno verujemo. Postaćemo popularni kao fudbal i tenis, a za par godina Beograd će imati maraton dostojan ovako velikog grada :)

Vuja sa Oskarom

Zadovoljni smo i srećni, jer je ovo potvrda da se krećemo u pravom pravcu.

Puno hvala pre svega svim trkačima i našem društvu, vama, sa kojima se vidimo u nedelju na Adi? Zahvalnost ide stručnom žiriju, koji nas je i proglasio za najbolji sajt u kategoriji Sport.

Veki: Ja ću se zahvaliti i mom najvećem uspehu, totalnim otkrovenjem, superbrzom učeniku, a to je čovek čije tekstove čitate u najvećem broju – Igoru Vujičiću, Vuji.

Vuja: Svega ovoga nebi bilo da Veroljub Zmijanac, Veki, nije imao sjajnu ideju i način kako da to realizujemo. Naučili smo obojica neke važne stvari za kratko vreme i sajt je rezultat toga svega. Uz zahvalnost Vekiju, nastavljamo dalje  na naše zadovoljstvo i svih naših drugara i čitalaca.

O nagradi i WebFestu

Od 1.10. do 26.11. publika je glasala za najbolje sajtove u regiji. Učestvovalo je 2200 projekata u 17 kategorija. U svakoj kategoriji su podeljene po dve nagrade – jedna od strane publike, a jedna stručnog žirija. FK Crvene Zvezda je imala najjaču podršku i sa nekih 40% glasova je odnela pobedu publike. Po izboru žirija Trčanje.rs je dobilo nagradu za najbolji sajt u kategoriji Sport na  Web Festu 2009.

Organizator ovog festivala je bio pripomognut od strane Skupštine grada Beograda, te smo Vuja i ja, izašli iz naših trkačkih patika i šorceva, malo se sredili, a moramo priznati i popili  po koju. Nadam se da se ne ljutite, a slike pogledajte na našoj fejsbuk galeriji.