blank
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Vesti

“Tri strane Kopaonika” i “Trail Race Kopaonik” oborili sve rekorde

Proteklog vikenda su se održale dve trke na terenima nacionalnog parka Kopaonik. I to “Tri strane Kopaonika” i “Trail Race Kopaonik”.

“Trail race Kopaonik” najmasovnija trka do sad

Trkači su mogli da uživaju u najlepšim predelima nacionalnog parka Kopaonik.

Ove godine “Trail race Kopaonik” se održao sedmi put po redu, na kojm je nastupilo rekordnih 600 učesnika, na stazama dužine 7 i 15 kilometara.

Ljubitelji planinskog trčanja, uživali su u najlepšim predelima nacionalnog parka Kopaonik jer su staze trke obilazile predeo Gobelje, Crvenih bara i Mekih presedla.

Ovogodišnje izdanje trke ostaće upamćeno po svojevrsnom rekordu jer je ovo najmasovnije izdanje trke “Trail race Kopaonik” još od prve trke koja se održala na terenima Nacionalnog parka Kopaonik 2016. godine.

15k Kopaonika

Ivana Živković, Katarina Pohlod i Ljubica Papić.

U izuzetno jakoj konkurenciji na trci “15k Kopaonika” prvo mesto pripalo je Ivani Živković (PSK Balkan Beograd) koja je pobedila sa vremenom 01:25:23. Na drugom mestu se našla višestruka pobednica trke Trail race Kopaonik, Katarina Pohlod (AK Hajduk maraton tim) sa vremenom od (01:31:41). Treće mesto pripalo je Ljubici Papić, članici kluba “Belgrade running club” (01:34:49)

Đuro Borbelj, Sašo Bogojevski i Nenad Živanović.

Titulu apsolutnog pobednika na stazi “15k Kopaonika” kod muškaraca odbranio je Đuro Borbelj (AK Apatin) koji je ujedno ostvario petu pobedu na ovoj trci, a ovog puta sa vremenom 01:09:18. Drugoplasirani bio je Sašo Bogojevski iz Makedonije (01:13:29). A treće mesto pripalo maratoncu Nenadu Živanoviću (ARK Maratonac Kruševac, PSK Mosor Niš) koji je stazu istrčao za 01:14:33.

7k Kopaonika

Ove godine je nastupilo rekordnih 600 učesnika na “Trail Race Kopaonik”.

Kod žena na stazi “7k Kopaonika” pobedu je odnela Aleksandra Simić (00:48:50). Drugoplasirana je bila Milica Marković (AK “Apatin”) sa vremenom (00:51:45), a trećeplasirana je bila Milena Vučković (00:53:47)

Velika borba se vodila u muškoj konkurenciji na stazi “7K Kopaonika” gde je prvo mesto pripalo pripadniku Vojske Srbije Nikoli Milosavljeviću koji je stazu završio za 35 minuta i 32 sekunde. Sa vremenom 36:23 drugo mesto zauzeo je Aleksandar Božović iz Požege. A treće mesto pripalo je Ivanu Dlačiću (AK Čačak) koji je stazu završio za 37 minuta i 19 sekundi.

Trail race Kids

Drugi put za redom su na “Trail Race Kopaonik” učestvovali i nordijski hodači.

Odmah nakon završetka glavnog događaja, bila je organizovana revijalna trka za najmlađe pod nazivom “Trail race Kids”. Ova trka je okupila mališane starosti od 2 do 12 godina i pružila im uživanje u trčanju po mekanoj travnatoj podlozi. U okviru manifestacije učestvovao je i veliki broj nordijskih hodača kojima je ovo druga godina da posećuju “Trail race Kopaonik”.

“Trail race Kopaonik” ponovo je pokazao da je manifestacija od izuzetnog značaja za Kopaonik, ali i za ceo kopaonički kraj, a potvrda dolazi i kroz činjenicu da je subota 30. jul, bio najposećeniji dan na Kopaoniku od početka rada letnje turističke sezone 2022. godine.

“Tri strane Kopaonika” najmasovniji bicikistički maraton u našoj zemlji

Nedelja na Kopaoniku je bila rezervisana za biciklistički maraton “Tri strane Kopa”

Drugi dan ovog sportskog vikenda, nedelja 31. jul, posvećen je biciklistima jer se po deveti put, održava najmasovniji biciklistički maraton u našoj zemlji pod nazivom “Tri strane Kopaonika”.

Pred učesnima su staze “Beli meda”, “Jela” i “Pančić” te će svaki učesnik imati priliku da prema svojoj meri izabere dužinu ali i težinu staze koju želi da savlada.

Domaći takmičari Jana Jolović i Srećko Đolić trijumfovali na biciklističkom maratonu!

Biciklističkim maratonom ujedno je završen najposećeniji vikend letnje sezone na Kopaoniku, koji na obe manifestacije “Trail race Kopaonik” i “Tri strane Kopaonika” broji preko 1000 učesnika iz zemlje i inostranstva.

Staza “Beli meda”

Tri staze na ovogodišnjem biciklističkom maratonu: staza “Beli meda”, “Jela” i “Pančić”.

Na stazi “Beli meda” dužine 20km, u kategoriji žena trijumfovala je Neda Nedeljković sa vremenom 1 sat 55 minuta. Kod muškaraca najbržio je bio takmičar iz Crne Gore, Demir Mulić koji je trku završio sa 1 sat i 3 minuta.

Staza “Jela”

Na stazi “Jela” u dužini od 33,5km, prvo mesto u kategoriji žena pripalo je tačmičarki iz Makedonije Aniti Velickovskoj sa vremenom 2 sata 11 minuta. U muškoj kategoriji najbrži je bio Alek Bonev iz Bugarske, a on je trku završio za 1 sat i 42 minuta.

Staza “Pančić”

Na stazi “Pančić” trijumfovali su domaći takmičari.

Na najdužoj i ujedno najzahtevnijoj stazi “Pančić” koja obilazi sve tri strane Kopaonika u dužini od 50km, trijumfovali su domaći takmičari. Najbrža učesnica bila je Jana Jolović sa vremenom 3 sata, dok je kod muškaraca u izuzetno napetoj završnici pobedio Srećko Đolić sa vremenom 2 sata i 15 minuta.

Kategorija električnih bicikala

Učesnici su ove godine imali priliku da se nadmeću i u posebnoj kategoriji električnih bicikala. Na stazi Beli meda pobedu je odnela Milica Bajković sa vremenom 50 minuta, dok je na stazi Jela trijumfovao takmičar iz Makedonije Toshe Gjorgjievski, sa vremenom 1 sat i 24 minuta.

“Tri strane Kopaonika” i “Trail race Kopaonik” organizuje sportsko udruženje “Na sve strane” iz Beograda u saradnji sa TO Opštine Raška, JP Skijališta Srbije i Nacionalnim parkom Kopaonik.

Click to comment

Uključi se u diskusiju

Povezani članci

Oprema za trčanje

Kako očistiti patike od blata je tema koja je uvek aktuelna sa početkom jeseni. Jer kada jesen dođe lepota trejl trčanja jako brzo bude...

Najave trka

Tereni Nacionalnog parka Kopaonik po sedmi put za redom ugostiće trkače iz zemlje i regiona na dobro poznatoj trci “Trail race Kopaonik”, koja će...

Gedžeti za trčanje

Kristijan Blumenfelt je vozio novi prototip Cadex bicikla u St Džordžu, koji je očigledno ispunio očekivanja jer je Norvežanin na njemu odvezao odličan biciklistički...

Trening

Ako već neko vreme trčite, znate da je unakrsni trening bitan deo plana treninga. Bez obzira da li trčite da biste ojačali, izgubili na...