Vesti

Svetsko atletsko prvenstvo u drumskom trčanju u Letoniji: Svi rekreativni trkači su pozvani

Nema komentara

Svetsko atletsko prvenstvo u drumskom trčanju (The World Athletics Road Running Championships), koje će imati svoju premijeru u Rigi, glavnom gradu Letonije, 30. septembra i 1. oktobra 2023. godine, počinje saradnju sa serijom polumaratona SuperHalfs.

 

Riga se sprema da ugosti hiljade rekreativnih trkača iz najmanje 100 zemalja na Svetskom atletsko prvenstvo u drumskom trčanju.

Šta je Superhalfs?

Superhalfs obuhvata pet polumaratona i to u Lisabonu, Pragu, Kopenhagenu, Kardifu i Valensiji. Kako navode, cilj ove saradnje je doseg do trkača širom sveta kako bi ih ohrabili da učestvuju na masovnim trkama prvog svetskog atletskog prvenstva u drumskom trčanju.

Organizatori Svetskog prvenstva (WRRC Riga 23) uvereni su da će saradnja sa SuperHalfs-om pozvati rekreativce da budu deo Svetskog prvenstva u Rigi i da će oživeti masovne događaje.

Sašo Belovski, generalni direktor SuperHalfsa, rekao je: „Riga ima neverovatnu sreću ne samo što je domaćin svetskog prvenstva u atletskom drumskom trčanju i masovnih trka, već i što nudi trkačima priliku da učestvuju u tri masovne trke tokom vikenda šampionata – polumaraton, 5 km i drumska milja. Na SuperHalfs-u se svi trudimo da ohrabrimo trkače da učestvuju u prelepim avanturama trčanja, a Svetsko atletsko prvenstvo u drumskom trčanju u Rigi će nesumnjivo biti zaista jedinstveno i neizostavno iskustvo 2023. godine!“

https://www.youtube.com/watch?v=Vh4qVU9MK_k

 

Serija polumaratona SuperHalfs osnovana je 2020. godine. A radi se o pet polumaratona širom Evrope – Lisabon, Prag, Kopenhagen, Kardif i Valensija. Uprkos izazovima koje predstavlja pandemija, zajednica SuperHalfs trkača nastavlja da se širi, privlačeći hiljade trkača širom sveta.

Aigars Nords, šef lokalnog organizacionog komiteta svetskih atletskih prvenstava u drumskom trčanju: „Najveći izazov za nas kao organizatore prvog svetskog atletskog prvenstva u drumskom trčanju je da pomognemo rekreativcima da shvate i naviknu se na ideju da svako može da učestvuje u masovnoj trci na svetskom prvenstvu. Verujemo da će naša saradnja sa SuperHalfs-om pomoći da ovu poruku prenesemo širom Evrope i celog sveta i ubedimo entuzijaste trčanja da dođu i testiraju se u Rigi 2023″.

Svetskom prvenstvo u drumskom trčanju u Rigi: Distance za sve!

Štaviše, Svetsko prvenstvo u Rigi će ponuditi odgovarajuću distancu za sve:

  • dečiji festivala sa nekoliko hiljada mališana
  • Road Mile,
  • 5 km
  • i polumaraton

Baš kao u seriji SuperHalfs, takođe će biti moguće zaraditi priznanje Kuće slavnih tako što ćete istrčati sve tri distance kada ćete dobiti sve tri medalje za zvaničnu učešće.

Svaki rekreativni trkač može se prijaviti za drumsku milju (1609 m), 5km i polumaraton na Svetskom atletskom prvenstvu u drumskom trčanju u Rigi na zvaničnom sajtu www.riga23.org.

Izvor: Worldathletics.org

Kineska firma otpustila radnika jer nije istrčao 5k dovoljno brzo
Ruski komandant (navodno) stokovan preko Strave i ubijen tokom trkačke rute

Povezani članci

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Fill out this field
Fill out this field
Molimo vas da unesete valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed