Connect with us

Hi, what are you looking for?

Najave trka

Poziv na Noćni polumaraton u Banjaluci 30.9.

Jedno je sigurno – jesen je omiljeno godišnje doba trkača! Iz godine u godinu sve je više polumaratona i to samo pokazuje popularnost te divne atletske discipline. S tim u vezi, organizatori Noćnog polumaratona u Banjaluci (Savez za Sport i Rekreaciju & BL Running CLub) vas pozivaju na još jednu zanimljivu trku.

 

Datum održavanja: 30. Septembar 2017, subota

Mesto: BIH-78000 Banjaluka, Trg Krajine

Vreme starta prve trke: 18.00h

Organizovane su četiri trke:

  • Junior Run 1300m, Trka namenjena za mlađe uzraste od 2011 do 2002 godine.
  • Jelen Pivo Free Run, Trka namenjena za sve uzraste u dužini od 5km (jedan krug)
  • Magnetrans Hemofar Štafetna Trka, Trka namenjena za sve uzraste, ekipu čine tri takmičara, koji trče svaki po jedan krug tj. 7 kilometara, kupno 21 kilometar.
  • Dukat fit Half Marathon, 21 kilometar tj. 3 kruga po 7 kilometara.

Kako kažu organizatori – Ideja za noćni polumaraton je došla nakon prve noćne trke Banjaluka Night Run, koja je održana prošle godine. Ove godine smo odlučili da napravimo polumaraton, zajedno sa još tri trke prilagođene za sve uzraste i mogućnosti trkača.

Izabrali smo noćnu trku, iz razloga jer je nešto drugačije, trči se u užem centru grada i šetališnim zonama. Ovakav vid trke je popularan u svetu i interesantan zbog svojih karakteristika, noć je, trči se kroz velike mase gledalaca, iako je staza ograđena, ali ima svoj šarm. Trkači imaju podršku velikog broja publike tokom čitavog kruga.

Noć na takođe asocira i na zabavu, stim smo odlučili da spojimo zabavu i sport tj. rekreaciju i na taj način privučemo mnogobrojne takmičare, rekreativce i publiku, koji će pronaći za sebe sigurno nešto interesantno.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Nakon trke je organizovan koncert na mjestu starta i cilja, te zabave koje će biti sjajan završetak ovakvog događaja.

Banjaluka je grad života i dobre zabave, dobre hrane ali i sporta, s tim želimo da upotpunimo paket i da učesnicima kao i publici pružimo potpun doživljaj. Učesnici koji dolaze iz daljih gradova će sigurno ostati tu noć u Banjaluci, s toga smo im organizovali povoljan smeštaj, dobru trku i odličnu zabavu.

Program će trajti od 17h do 24h na samom Trgu Krajine, a nakon toga će biti organizovane žurke u klubovima.

Što se tiče takmičarskog dela, staza je pripremljena i osmišljena da bude sigurna, brza i interesantna. Smatramo da će sigurno nakon prve godine privući još veći broj takmičara, a i publike, kao što smo naveli, trči se ulicama i šetališnim zonama užeg centra grada.

Prijave za trke Junior Run i Jelen Free Run su besplatne, a za Polumaraton (30KM) i Štafetnu trku(70KM) za kompletnu ekipu, se naplaćuje, stim da učesnicima u paketu poklanjamo, funkcionalnu atletsku majicu, medalju, okrepu na svim stanicama, mapu staze i poklon iznenadjenja, te poklone naših partnera.

Možete se prijaviti putem ovog linka

Advertisement. Scroll to continue reading.
Click to comment

Uključi se u diskusiju

Advertisement

Advertisement
Advertisement

Trčite li vi po kiši?

Pogledaj rezultate

Loading ... Loading ...

Povezani članci

* Naslovna

Još 61 dan do kraja godine, prebiramo koliko smo ciljeva ostvarili, šta smo propustili i šta možemo da nadoknaditi. Usped mnogobrojnih otkazivanja, čitava godina...

* Naslovna

U glavnom gradu Crne Gore će 21. Novembra biti održana međunarodna trka Podgorica Millennium Run. Kao što smo već pisali, za organizaciju međunarodne trke...

* Naslovna

7. novembra je zakazan 10. Zagrebački noćni cener! Na ovoj kultnoj trci cilj je istrčati 10 km. Ove godine Cener se vraća na ulice...

Najave trka

U saradnji sa Olimpijskim komitetom Srbije, Ministarstvom omladine i sporta, a pod pokroviteljstvom Evropske komisije, BRC je i ove godine uključen u organizaciju Evropske nedelje...