Najave trka

ADA ADVENTURE CHALLENGE

2 komentara

Jednodnevna avanturisticka sprint trka – plivanje, biciklizam ,treking, penjanje na veštačku stenu …..

Beograd, 2. septembar 2012. – Sportski klub Magic Map iz Beograda organizuje na Adi Ciganliji prvi „Ada Adventure Challenge“.
Ovo je, jednodnevna avanturistička sprint trka, u kojoj učestvuju timovi sastavljeni od dva člana (mešoviti, muški ili ženski timovi). Ovo je trka u kojoj je važna multidisciplinarnost i od sportskih disciplina obuhvata plivanje, biciklizam, treking, orijentiring i penjanje na veštačku stenu.

Staza će biti podeljena na sekcije, a svaka sekcija će obuhvatati po jednu avanturističku disciplinu. Za svaku disciplinu (osim plivanja i penjanja na veštačku stenu) takmičari će dobijati detaljnu kartu na kojoj će biti označene kontrolne tačke (KT) koje moraju da pronađu, a svaka od ovih KT će imati date i geografske koordinate koje će biti objavljene veče pred takmičenje. Dozvoljeno je korišćenje GPS uređaja za navigaciju u toku trke.

Trka će se održati u nedelju, 2. septembra na Adi Ciganliji u Beogradu, sa početkom u 08.00 časova. Tačna lokacija starta i cilja trke je Ada Ciganlija – kafe bar „Na kraj sveta“. Trka je uvrštena u zvanični kalendar svetskih Adventure Race dešavanja, na najpoznatijem AR website-u iz Velike Britanije: Sleep Monster

„Timovi koji učestvuju u trci mogu ići što je brže moguće kako bi pobedili, ali isto tako mogu i preći stazu lagano i uživati u avanturi. Za timove smo pripremili dva različita izazova za koje se mogu odlučiti: Pro Course – koji obuhvata sve četiri sportske discipline sa ukupnom dužinom staze oko 45 km i očekivanim vremenom za pobednički tim ispod 2 sata i 30 minuta i Lite Course – koji obuhvata samo dve discipline, biciklizam i orijentiring (trail running), sa ukupnom dužinom staze oko 35 km i očekivanim vremenom za pobednički tim ispod 1 sata i 30 minuta “ – rekao je Slobodan Radovanović iz Magic Mapa, direktor trke.

Prijave i startnine

Prijave za učešće možete potvrditi putem web sajta sport.magicmap.rs ili zvanične facebook strane trke .

Cena startnina za Pro Course iznosi 4000 din po timu, a za Light course 2000 din po timu.

U cenu startnine je uračunato: Zvanična Majca „ Ada Adventure Challenge-a“, iznajmljivanje opreme, elektronsko merenje vremena, 2 karte za navigaciju, startni brojevi, iznajmljivanje bicikala, sigurnosna oprema za penjanje, prisustvo lekarske i spasilačke ekipe, osveženje na stazi i cilju .

Za sve potencijalne sponzore pripremljeni su sponzorski paketi.
Posebnu zahvalnost želimo da izrazimo JP „Ada Ciganlija“ koje je podržalo organizaciju.
Akcija se organizuje pod pokroviteljstvom JP „ Ada Ciganlije“.

19. Pančevački triatlon
Trke u Srbiji u periodu od 24.09. – 30.09.2012
Tags:

Povezani članci

2 komentara. Leave new

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Fill out this field
Fill out this field
Molimo vas da unesete valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed