Najave trkaVesti

Poziv na Noćni polumaraton u Banjaluci 30.9.

Nema komentara

Jedno je sigurno – jesen je omiljeno godišnje doba trkača! Iz godine u godinu sve je više polumaratona i to samo pokazuje popularnost te divne atletske discipline. S tim u vezi, organizatori Noćnog polumaratona u Banjaluci (Savez za Sport i Rekreaciju & BL Running CLub) vas pozivaju na još jednu zanimljivu trku.

 

Datum održavanja: 30. Septembar 2017, subota

Mesto: BIH-78000 Banjaluka, Trg Krajine

Vreme starta prve trke: 18.00h

Organizovane su četiri trke:

  • Junior Run 1300m, Trka namenjena za mlađe uzraste od 2011 do 2002 godine.
  • Jelen Pivo Free Run, Trka namenjena za sve uzraste u dužini od 5km (jedan krug)
  • Magnetrans Hemofar Štafetna Trka, Trka namenjena za sve uzraste, ekipu čine tri takmičara, koji trče svaki po jedan krug tj. 7 kilometara, kupno 21 kilometar.
  • Dukat fit Half Marathon, 21 kilometar tj. 3 kruga po 7 kilometara.

Kako kažu organizatori – Ideja za noćni polumaraton je došla nakon prve noćne trke Banjaluka Night Run, koja je održana prošle godine. Ove godine smo odlučili da napravimo polumaraton, zajedno sa još tri trke prilagođene za sve uzraste i mogućnosti trkača.

Izabrali smo noćnu trku, iz razloga jer je nešto drugačije, trči se u užem centru grada i šetališnim zonama. Ovakav vid trke je popularan u svetu i interesantan zbog svojih karakteristika, noć je, trči se kroz velike mase gledalaca, iako je staza ograđena, ali ima svoj šarm. Trkači imaju podršku velikog broja publike tokom čitavog kruga.

Noć na takođe asocira i na zabavu, stim smo odlučili da spojimo zabavu i sport tj. rekreaciju i na taj način privučemo mnogobrojne takmičare, rekreativce i publiku, koji će pronaći za sebe sigurno nešto interesantno.

Nakon trke je organizovan koncert na mjestu starta i cilja, te zabave koje će biti sjajan završetak ovakvog događaja.

Banjaluka je grad života i dobre zabave, dobre hrane ali i sporta, s tim želimo da upotpunimo paket i da učesnicima kao i publici pružimo potpun doživljaj. Učesnici koji dolaze iz daljih gradova će sigurno ostati tu noć u Banjaluci, s toga smo im organizovali povoljan smeštaj, dobru trku i odličnu zabavu.

Program će trajti od 17h do 24h na samom Trgu Krajine, a nakon toga će biti organizovane žurke u klubovima.

Što se tiče takmičarskog dela, staza je pripremljena i osmišljena da bude sigurna, brza i interesantna. Smatramo da će sigurno nakon prve godine privući još veći broj takmičara, a i publike, kao što smo naveli, trči se ulicama i šetališnim zonama užeg centra grada.

Prijave za trke Junior Run i Jelen Free Run su besplatne, a za Polumaraton (30KM) i Štafetnu trku(70KM) za kompletnu ekipu, se naplaćuje, stim da učesnicima u paketu poklanjamo, funkcionalnu atletsku majicu, medalju, okrepu na svim stanicama, mapu staze i poklon iznenadjenja, te poklone naših partnera.

Možete se prijaviti putem ovog linka

Rock ‘n’ Roll maratoni – svirka duž cele trase!
Kada te mrzi da ideš na trening, a ti pogledaj ovo!
Tags: , ,

Povezani članci

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Fill out this field
Fill out this field
Molimo vas da unesete valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed