Oprema za trčanjeVesti

Garmin Forerunner 220

Nema komentara

GARMIN Forrunner 220 purple

Look and Feel

Garmin Forerunner 220 je lep sportski sat, koji može opušteno da se nosi i u netrkačkim prilikama. Možete da birate ljubičasto-belu ili crveno-crnu varijantu, a ja sam odabrala ovu prvu jer sam htela da imam osveženje u odnosu na crni FR 210 koji sam nosila do tad.

FR 220 je malo veći, ali značajno lakši, tanji i  udobniji od FR 210, dopada mi se što ga praktično ne osećam na ruci. Dizajn i izrada sata su zaista na vrhunski i pravo je uživanje koristiti ga. Veoma je jednostavan, a brdo opcija koje su početniku možda nepotrebne, postavljeno je tako da mu i ne smetaju, što mi nije bio utisak sa ranijim modelima.

Ono što je ključna razlika u odnosu na FR210 i meni najvažnija je način povezivanja sa računarom i sinhronizacije aktivnosti. Ovaj sat se priključuje na 2 načina. Bluetooth i USB.  Ovde bih se osvrnula na USB kabl na čijem drugom kraju je mali dock na koji se stavi sat. Sam dock je u odnosu na nesrećnu štipaljku koju ima FR210 i sa kojom sam se uvek mučila, veliki napredak – stabilan je, sat se lako prikači na njega, odmah poveže sa računarom i ne otkačinje se lako.

Opcije

Ekran, dok ne trčite, pokazuje sat i budući da je displej u boji, možete birati nekoliko tema – plavu, zelenu, ljubičastu itd…

Dok trčite sat prikazuje set informacija koje sami birate, a možete da podesite dva seta,

  • prvi ekran na kome su na primer: tempo, pređena kilometraža i trajanje trčanja,
  • drugi ekran na kome su kadenca, lap pace i potrošene kalorije.

Puls se vidi na trećem ekranu. Sve je podesivo onako kako vama odgovara.

Dobra nova funkcija je produženi timeout što je zgodno za trke, da vam se GPS ne bi gasio svakih 5 min dok čekate da počne trka ili zajednički trening, možete da namestite da se taj period produži na 25 minuta.

Simpatična fora je što Garmin Forerunner 220 meri lične rekorde, pa vam čestita kada istrčite neku veću dužinu ili postignete veću brzinu – ove informacije do duše vuče samo sa sata, ne i sa Garmin Connect-a pa rekordi možda nisu sasvim tačni, al’ razloga za radost nikad dosta. 

Sve treninge i trke možete da pogledate u sekciji „history“ koja je veoma pregledna.

Importovanje treninga je opcija koju ne koristim, mada je na ovom satu to veoma jednostavno – treninzi mogu da se unose manuelno, direktno na sat ili putem Garmin Connect aplikacije pa da se onda prenesu putem USB-a ili bluetootha.  

Garmin Connect

Sat može da se sinhronizuje sa Garmin Connectom putem USB kabla i putem bluetootha (verzija bluetooth smart koju imaju iPhone 4 i noviji modeli). Kada su moj iPhone 5 i FR220 u blizini oni se vole :)) To je tako zamišljeno, mada, istini za volju, ne funkcioniše besprekorno.

Očekivala sam da se čim uključim bluetooth na telefonu i uđem u Garmin Connect aplikaciju on poveže sa satom i sinhronizuje aktivnosti, budući da je tako predviđeno, pa u aplikaciji ni ne postoji neko dugme za sinhronizaciju.

Ovo se gotovo nikad ne dešava automatski i bez cimanja, bar meni se do sada nije desilo. Uvek prvi put dobijem neku „device connection failed“ poruku, pa posle minut-dva sve bude ok. Ovo su stvarno problemi prvog sveta, tako da je činjenica da uopšte postoji i radi ovakva sinhronizacija aktivnosti sjajna – to je velika prednost ovog sata, čak i ako ne radi savršeno. Ono što je uvek tu je sinhronizacija putem računara i USB-a koja radi odlično.

Na stazi – signal

Garmin Forerunner 220 veoma brzo hvata signal, nekad ga uhvati i u kući, što mi se nije događalo s drugim modelima. Na polumaratonu u Berlinu pokazao je odstupanje od 2 sekunde. Postoji mogućnost i da putem pametnog telefona učitate unapred zapamćene lokacije na sat, pa on hvata GPS signal za bukvalno 10 sekundi. 

Zaključak

Najbolji sat za: početnike/ce u trčanju koji žele lep, lagan model sata sa puno dobrih, ali neopterećujućih funkcionalnosti. Posebno dobar za one koji ne mogu da žive bez smartfona i društvenih mreža.

#volimgarmin nagradna igra – srećni broj
Počisti za sobom posle proslave 1. maja
Tags: , , , , , , , ,

Povezani članci

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Fill out this field
Fill out this field
Molimo vas da unesete valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed