Vesti

Tri godine postojanja ARK Tron

14 komentara

Dana 7. marta 2010. godine, održava se 3. Tron rođendanska trka na Paliću. Pre nego što posetite ovo prelepo mesto, pročitajte i jednu lepu priču sa severa Bačke. Trčanje.rs poziva sve drugare trkače sa Palića, iz Subotice i okoline da se pridruže Sebastianu Ludaiću i ostalim članovima atletsko rekreativnog kluba Tron sa Palića. Garantujemo dobro druženje i znanje koje će sa vama svi članovi Trona rado podeliti.

Mi smo trkači-rekreativci. Volimo trčanje, možda se desi nedeljno jedan ili dva dana da zbog obaveza ne stignemo na trening, ali se to sledeći dan obavezno nadoknađuje. Zbog toga često ljudi i kažu da to što mi radimo više nije rekreativno trčanje. Neko nas gleda sa divljenjem i oduševljenjem, neko nas gleda sa sažaljenjem i čuđenjem, a mi znamo da je trčanje deo našeg svakodnevnog života, naša potreba, kao što svaki čovek ima potrebu za hranom, vodom, vazduhom, odmorom. Mi jednostavno imamo potrebu da trčimo, organizam to zahteva i traži, trčanje je za nas neka vrsta pozitivne droge.

Ekipa ARK Tron, Palić

Naš put

Na našim zajedničkim treninzima i druženjima rodila se ideja da se organizujemo u klub. Uskoro se sa reči prešlo na delo i 01. marta 2007. godine održana je osnivačka skupština. Taj datum se slavi kao rođendan našeg kluba koji se zove Atletsko-Rekreativni Klub „TRON“ Palić. Na osnivačkoj skupštini ARK „TRON“ pristupnicu za aktivnog člana je potpisalo 18 trkača.

Sebastian Ludaić, ARK Tron

ARK „TRON“ za svoj cilj ima omasovljenje i popularizaciju trčanja kao vida zdravijeg načina života. Naš zadatak je da okupimo što više rekreativaca u svom članstvu i da približimo ljudima shvatanje da je trčanje najjeftiniji i najjednostavniji vid sporta.

Za trčanje je potreban jedan par udobnih patika, šorc, majica i malo dobre volje. Sve ostalo je oko nas, priroda, ulice, okolne šume, izletnička mesta. Trčati možemo uvek, možemo to raditi sami, ali je u društvu uvek lepše.

Treninzi i trke

ARK „TRON“ organizuje zajedničke treninge za svoje članove i to: subotom ujutro od 08:00 časova na stadionu Spartaka i nedeljom takođe u 08:00 časova polazak iz Dudove šume.

Liga je trka članova kluba jednom nedeljno u određenom terminu, na 2,3 ili 5km. Ideju nismo sami smislili, već smo jednostavno prekopirali od nekih starijih klubova sa teritorije bivše SFRJ. Liga još nije zaživela, do tada nedeljnom trkom članova kluba se smatra trka subotom ujutro na stadionu Spartaka u 8:00 časova na 2 milje (3216metara).

Tokom godine organizujemo dve trke:

 1. Rođendansku trku ARK Tron u martu mesecu, koja će se ove godine održati po treći put i
 2. Memorijalnu trku „Dren Mandić“ u avgustu, koja predstavlja sećanje na tragično nastradalog klupskog druga.

ARK „Tron“, Prežihov Voranca 31, 24413 Palić, Srbija.
e-mail: seba@palic.net sajt: www.tron.org.rs
Telefon: +381 (0) 63 / 84 – 24 – 800;
Ž.R. 310-174234-50 NLB Banka a.d. Beograd,
Mat. Br. 08874077, PIB 105000242

Vidimo se u nedelju 28.2. na Adi
Maraton maratona, Novinarska trka izdržljivosti i Svetsko prvenstvo u pripremanju kačamaka

Povezani članci

14 komentara. Leave new

 • Sta reci,jos jedni vesnici trcanja,pravi primer organizovanja,promocije trcanja,kao i vecina ljudi,klubova,udruzenja…na ovom sajtu,samo nek nas je vise jos vise i vise,,,bravo Subotica,Palic…samo napred,puno uspeha!

  Odgovori
 • Narode, jel idemo na Palić u nedelju? Nešto ste mi tihi…

  Odgovori
 • Igi, druze, to se podrazumeva!:)
  „Mali Nesa“+2 Rumljanke!!!

  Odgovori
 • Danas sam imao pregovore oko vremena. Jedino što sam uspeo da sredim je da ne bude kiše i na teško cenkanje sam izvukao +3-4C stepena. Videću još do petka da izvršim pritisak na „nadležnog“, stvarno smo bili dobro tokom godine, vredno smo trenirali, puno energije uložili u organizaciju, pa ću pokušati još malo da poboljšam vremenski tretman naše trke!
  U svakom slučaju, svako je dobrodošao, vreme nikako ne može da nas omete, a moto trke kaže: „….ko hoće uvek nađe načina, ko neće nađe izgovor…“

  Odgovori
 • Boban Pantovic
  mart 2, 2010 18:07

  Išao bih autom, ukoliko ima zainteresovanih za put javite se.

  Odgovori
 • Nas dolazi desetak. Vidimo se!

  Odgovori
 • sebo,rumljani su ti kao VEGETA,u sve se mešaju :)) … mislim u pozitivnom smislu.
  možda i bude još:
  4 rumljanke + 2 beogradjanke + 2 novosađanke + 3 mitrovčanke + …mig
  videćemo da li će biti način ili izgovor
  “….ko hoće uvek nađe načina, ko neće nađe izgovor…”

  Odgovori
 • Sjajna ekipa… eto i mene da se družimo. Živeli!!!

  Odgovori
 • @mig, tebi će faliti momaka ako si sve devojke planirao za štafetu. Imaš li ti uopšte muških u klubu!?
  Pošto je jedan od ciljeva 3TRON Rođendanske trke upravo da se što više devojaka pojavi na startu (zbog toga je izmišljena štafeta) za tebe spremamo posebnu zahvalnicu!!!

  Odgovori
 • 1.sebo nemoj ti da spremaš nikakvu posebnu zahvalnicu
  2.ne štafete nego solo kako na 5km tako i na 10km
  3.znaćemo sve u petak do 22h,ako ih nahvatam jer moramo srediti prvo svoje obaveze,da li će biti način ili izgovor
  “….ko hoće uvek nađe načina, ko neće nađe izgovor…”

  …ali biće još trka

  Odgovori
 • @mig ništa ja tebe ne kontam, nema solo 5km, mora biti muško-ženska štafeta na 10km, ali u svakom slučaju računam tortu i za tebe!

  Odgovori
 • znaću sve u petak uveče i ako ti se javim u subotu dolazimo,ako ne ….ima dana a i biće trka

  Odgovori
 • Dragan Šimić
  mart 4, 2010 08:55

  Ćaos

  Da je lepša vremenska prognoza došao bih sa ženom i decom na vikend.Imao
  sam u planu da u subotu sa Vama iz Palića i Subotice istrčim ligu,pa sutradan i trku.Ovako,pošto mi porodica ostaje u Bečeju dolazim samo na trku u nedelju.Svima nam je žao naročito mom starijem sinu kome sam obećao dve posete ZOO vrtu ali je vremenska prognoza nepovoljna za tako nešto.Dobra vest je što samnom dolazi i moj dragi drugar i trener Boško Sekulović i trčaće neku trku.Svojevremeno je gore pomenuti imao lepih rezultata na polumaratonima i maratonima.

  Odgovori
 • Pozdrav,
  I ja dolazim na Palić u Nedelju – kako bih propustio takvu trku? 🙂 Zajedno sa svojim timom navijačica ćemobiti tamo oko 10h, a posle u zoološki vrt za najmlađu navijačicu 🙂

  Ajde vidimo se tamo na startu 🙂

  Odgovori

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Fill out this field
Fill out this field
Molimo vas da unesete valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed