blank
Connect with us

Hi, what are you looking for?

* Naslovna

Alex Zanardi u komi posle teškog udesa na svom ručnom biciklu

Alessandro Zanardi (C) of Italy celebrates after winning the Men's Individual H 4 Time Trial during the London 2012 Paralympic Games Cycling Road competition at Brands Hatch, Great Britain, 5 September 2012. Photo: Daniel Karmann dpa +++(c) dpa - Bildfunk+++ - Infophoto

Bivši vozač Formule 1 i četvorostruki pobednik Paraolimpijskih igara, Aleks Zanardi trenutno se nalazi u veštačkoj komi nakon što je zadobio teške povrede glave u strašnom udesu na trci ručnih bicikala.

53-godišnji Zanardi osvojio je dva CART šampionata u Americi i trkao se u Formuli 1 između 1991. i 1999. godine sa timovima Jordana, Minardija, Lotusa i Vilijamsa.

Obe noge su mu amputiarane nakon nesreće u toku trke pre gotovo 20 godina, sada je izgubio kontrolu nad ručnim biciklom dok se takmičio u štafeti ‘Obiettivo tricolore’ u Toskani, Italija u petak. Prema više izveštaja, prešao je belu liniju na putu i naleteo na kamion, koji nije uspeo da ga izbegne.

Nakon nesreće, Italijan je prebačen u bolnicu Santa Maria alle Scotte u Sieni, gde je podvrgnut tročasovnoj neurološkoj operaciji zbog povreda glave.

Bolnica je objavila ažurirani medicinski bilten u nedelju, rekavši da je Zanardijevo stanje i dalje “ozbiljno”, ali stabilno.

“Sadašnji uslovi opšte stabilnosti još uvek ne dozvoljavaju da se isključi mogućnost neželjenih događaja”Dodaje se u izveštaju bolnice

Italijanski premijer Giusseppe Conte napisao je na Tviteru: “Hajde Aleks # Zanardi, ne odustaj. Cela Italija se bori sa tobom.”

Advertisement. Scroll to continue reading.
1 Comment

1 Comment

  1. nensi

    23.06.2020 at 12:21

    Tuzno, strasan borac i sampion – iz ovoga sto saznah o njemu. Tako da verujem da ce pobediti i ovog puta!

Uključi se u diskusiju

Povezani članci