Ako želite da posle treninga imate pripremljen obrok koji će vam pomoći da brzo nadoknadite potrošene hranjive sastojke, ovo je jedan veoma jednostavan za spremanje, slatki obrok koji će vam se svideti ako ste ljubitelj banane.
Sastojci:
- 4 banane
- puter od kikirikija
- 100 g crne čokolade (75% kakaa)
Banana je odličan izvor energije, a sadrži puno vitamina i minerala od kojih je dobro spomenuti fosfor, magnan, magnezijum, kalijum, vitamin A, B6, folnu kiselinu i vitamin C.
Za crnu čokoladu sa 75% kakaa možemo reći da je pravi rudnik antioksidanasa, za razliku od komercijalno dostupne čokolade koja je krcata šećerima.
Puter od kikirikija je veoma ukusna namirnica, odličan je izvor proteina, vlakana i minerala.
Ova poslastica bogata proteinima, ugljenim hidratima i zdravim mastima, vrlo lako i brzo se sprema, a predstavlja značajan priliv energije za jedan obrok pre treninga.
Priprema
Dok se čokolada topi na tihoj vatri, zasecite četvrtinu banane i ostatak popunite puterom od kikirikija.
Istopljenu čokoladu prelijte preko banana i sve to ostavite u frižider na dva sata.
Ovo je odličan recept jer možete da brzo spremite obrok i ostavite ga da se hladi tako da bude savršeno hladan i spreman čim se vratite posle treninga.
Prijatno!
5 komentara. Leave new
Koliko grama putera od kikirikija ide ? kao i nacin pripreme nije bas najjasniji. Cetvrtina banane… da li se na tu cetvrtinu namaze puter pa se to prelije cokoladom, ili se namaze na tu cetvrtinu pa se preklopi sa drugom cetvrtinom (kao sendvic) i prelije cokoladom ?
Hvala
Zdravo Peđa, recept smo iskreno, preneli sa sajta, pa ne mogu da se zakunem u svoj odgovor ali evo:
Isečeš bananu na četvrtine (pola, pa pola), namažeš kao sendvič kikiriki puterom pa preliješ čokladom.
Odokativno ti treba oko 100g kikiriki putera 🙂
Prijatno!
Jel se banana sece uzduz ili popreko?
na slici deluje da su uzduz isekli bananu i to cak na polovinu 😀
Hm, ja bih je isekla uzdužno na pola, a onda poprečno na četiri dela. Polovine bih spojila kikiriki puterom (kao sendvič), i na kraju sve prelila čokoladom. Mljac! 🙂