Connect with us

Hi, what are you looking for?

* Naslovna

Dečki u plavom: Deca sa Daunovim sindromom iz Sarajeva i Mostara su „dizajneri“ ovogodišnjih majica trke koju ćete sigurno poželeti da istrčite!

Odavno nismo, pored virtuelnih trka, objavili poziv na neku trku u regionu, iako znamo da mnogi od vas s nestrpljenjem očekuju novu trku na koju mogu da se prijave i koja će se zaista održati ove godine. Mnogi organizatori očekuju da na leto neće biti posebnih poteškoća oko prelaska granice, pa hajde da se nadamo tome i da vidimo ko nas to zove na jednu trku u čak dva grada?

Od udruženja Dečki u plavom nismo očekivali ništa uobičajeno, pa ove godine možemo da istrčimo trku u Sarajevu i Istočnom Sarajevu. Kraj jula je kao stvoren za to. Jedina dilema je fizička sprema, šta trčati, puni maraton ili štafetni maraton (troje u ekipi)? Osim toga, startnina ne pokriva samo kojekakvu majicu ili medalju, već možete njome doprineti humanom cilju!

Trka se održava 26.07.2020. Prenosimo celu najavu organizatora, a na kraju je link za prijavu.

Trka ima start na raskrsnici kod Gradske vijećnice, vodi Glavnom gradskom saobraćajnicom pored Katedrale, Viječne vatre, zgrade Predsjedništva BiH, kroz gradska naselja Marijin dvor, Pofalići, Dolac malta, Ćengić vila, Alipašino, Nedžarići, Stup, Ilidža, pored Rimskog mosta, kroz Vrelo Bosne i Veliku aleju, Hrasnicu, Vojkoviće, Lukavicu, Dobrinju, Mojmilo, Hrasno, ulazi u stadion Grbavica, nastavlja preko Skenderije do Austrijskog trga i završava na novoizgrađenom trgu kod Vijećnice.

Ukupno 42195m čistog zadovoljstva, ali i krvi i suza

Prijavom na utrku i uplatom startnine pomažete razvoj perspektivnih mladih atletičara u Bosni i Hercegovini. Od svake uplaćene startnine 20,00 KM ide u fond za stipendiranje.

Također, od svake kupljene službene maratonske majice iznos od 5,00 KM donirate udruženju Život sa Down sindromom Sarajevo. Važno je napomenuti da su djeca sa Down sindromom iz Sarajeva i Mostara „dizajneri“ ovogodišnjih službenih majica.

KRAJNJI ROK ZA PRIJAVU/UPLATU JE 10.07.2020.

Datum: 26.07.2020.
Satnica: 08:00

Advertisement. Scroll to continue reading.

Maraton:
Uzrast: 18+ godina
Kategorija: muška i ženska
Vremenski limit: 5 sati

Štafetni maraton:
Uzrast: 16+ godina
Kategorija: muška i ženska
Vremenski limit: 5 sati

Link za prijavu je OVDE.

A sada poslastica za najvernije fanove!

Za naše drage pratioce Dečki u plavom i Trčanje.rs poklanjaju 5 startnina za maratonsku trku i 5 grupnih startnina za štafetni maraton.

Sa Dečkima nema šale, zato pratite naše društvene mreže, uskoro ćete saznati kako da dođete do nagrade!

Click to comment

Uključi se u diskusiju

Povezani članci

Ona trči

Novo istraživanje pokazuje da postoje razlike u načinu na koji se muška i ženska srca prilagođavaju maratonskom treningu Tokom poslednjih nekoliko decenija, sportistkinje su...

* Naslovna

U glavnom gradu Crne Gore će 21. Novembra biti održana međunarodna trka Podgorica Millennium Run. Kao što smo već pisali, za organizaciju međunarodne trke...

* Naslovna

Pekinški maraton koji je ovog vikenda trebalo da se održi je odložen do daljnjeg. Kina nastoji da suzbije epidemiju i da se vrati na...

* Naslovna

Zakazivan i otkazivan u više navrata, 44. Pariski maraton, sa godinu i po dana zakašnjenja, održan je 17. oktobra ove godine. Predviđen za 5....