Connect with us

Hi, what are you looking for?

* Naslovna

Dečki u plavom: Deca sa Daunovim sindromom iz Sarajeva i Mostara su „dizajneri“ ovogodišnjih majica trke koju ćete sigurno poželeti da istrčite!

Odavno nismo, pored virtuelnih trka, objavili poziv na neku trku u regionu, iako znamo da mnogi od vas s nestrpljenjem očekuju novu trku na koju mogu da se prijave i koja će se zaista održati ove godine. Mnogi organizatori očekuju da na leto neće biti posebnih poteškoća oko prelaska granice, pa hajde da se nadamo tome i da vidimo ko nas to zove na jednu trku u čak dva grada?

Od udruženja Dečki u plavom nismo očekivali ništa uobičajeno, pa ove godine možemo da istrčimo trku u Sarajevu i Istočnom Sarajevu. Kraj jula je kao stvoren za to. Jedina dilema je fizička sprema, šta trčati, puni maraton ili štafetni maraton (troje u ekipi)? Osim toga, startnina ne pokriva samo kojekakvu majicu ili medalju, već možete njome doprineti humanom cilju!

Trka se održava 26.07.2020. Prenosimo celu najavu organizatora, a na kraju je link za prijavu.

Trka ima start na raskrsnici kod Gradske vijećnice, vodi Glavnom gradskom saobraćajnicom pored Katedrale, Viječne vatre, zgrade Predsjedništva BiH, kroz gradska naselja Marijin dvor, Pofalići, Dolac malta, Ćengić vila, Alipašino, Nedžarići, Stup, Ilidža, pored Rimskog mosta, kroz Vrelo Bosne i Veliku aleju, Hrasnicu, Vojkoviće, Lukavicu, Dobrinju, Mojmilo, Hrasno, ulazi u stadion Grbavica, nastavlja preko Skenderije do Austrijskog trga i završava na novoizgrađenom trgu kod Vijećnice.

Ukupno 42195m čistog zadovoljstva, ali i krvi i suza

Prijavom na utrku i uplatom startnine pomažete razvoj perspektivnih mladih atletičara u Bosni i Hercegovini. Od svake uplaćene startnine 20,00 KM ide u fond za stipendiranje.

Također, od svake kupljene službene maratonske majice iznos od 5,00 KM donirate udruženju Život sa Down sindromom Sarajevo. Važno je napomenuti da su djeca sa Down sindromom iz Sarajeva i Mostara „dizajneri“ ovogodišnjih službenih majica.

KRAJNJI ROK ZA PRIJAVU/UPLATU JE 10.07.2020.

Datum: 26.07.2020.
Satnica: 08:00

Advertisement. Scroll to continue reading.

Maraton:
Uzrast: 18+ godina
Kategorija: muška i ženska
Vremenski limit: 5 sati

Štafetni maraton:
Uzrast: 16+ godina
Kategorija: muška i ženska
Vremenski limit: 5 sati

Link za prijavu je OVDE.

A sada poslastica za najvernije fanove!

Za naše drage pratioce Dečki u plavom i Trčanje.rs poklanjaju 5 startnina za maratonsku trku i 5 grupnih startnina za štafetni maraton.

Sa Dečkima nema šale, zato pratite naše društvene mreže, uskoro ćete saznati kako da dođete do nagrade!

Click to comment

Uključi se u diskusiju

Advertisement

Advertisement
Advertisement

Trčite li vi po kiši?

Pogledaj rezultate

Loading ... Loading ...

Povezani članci

Najave trka

PSK ”Spartak” i komisije za planinarski treking PSS i PSV pozivaju takmičare na1.kolo treking lige Srbije i Vojvođanske treking lige 20.03.2022. Start i cilj...

Motivacija

Šta uzvikujete da ohrabrite trkače na trci? “Možeš ti to? Ajdeee? Još malo do kraja?” Ako niste baš sigurni šta radi a šta ne,...

Trčali smo sa

Do sada ste verovatno primenili neki trkački plan, koji vam pomaže da dostignete jasan cilj – istrčati određenu distancu ili postići željeno vreme. Trčali...

Tehnika trčanja

Tempo twist treninzi su treninzi koji se trče na i oko brzine laktatnog praga. Ovo je brzina na kojoj dolazi do nagomilavanja mlečne kiseline...