* NaslovnaNajave trka

Dečki u plavom: Deca sa Daunovim sindromom iz Sarajeva i Mostara su „dizajneri“ ovogodišnjih majica trke koju ćete sigurno poželeti da istrčite!

Nema komentara

Odavno nismo, pored virtuelnih trka, objavili poziv na neku trku u regionu, iako znamo da mnogi od vas s nestrpljenjem očekuju novu trku na koju mogu da se prijave i koja će se zaista održati ove godine. Mnogi organizatori očekuju da na leto neće biti posebnih poteškoća oko prelaska granice, pa hajde da se nadamo tome i da vidimo ko nas to zove na jednu trku u čak dva grada?

Od udruženja Dečki u plavom nismo očekivali ništa uobičajeno, pa ove godine možemo da istrčimo trku u Sarajevu i Istočnom Sarajevu. Kraj jula je kao stvoren za to. Jedina dilema je fizička sprema, šta trčati, puni maraton ili štafetni maraton (troje u ekipi)? Osim toga, startnina ne pokriva samo kojekakvu majicu ili medalju, već možete njome doprineti humanom cilju!

Trka se održava 26.07.2020. Prenosimo celu najavu organizatora, a na kraju je link za prijavu.

Trka ima start na raskrsnici kod Gradske vijećnice, vodi Glavnom gradskom saobraćajnicom pored Katedrale, Viječne vatre, zgrade Predsjedništva BiH, kroz gradska naselja Marijin dvor, Pofalići, Dolac malta, Ćengić vila, Alipašino, Nedžarići, Stup, Ilidža, pored Rimskog mosta, kroz Vrelo Bosne i Veliku aleju, Hrasnicu, Vojkoviće, Lukavicu, Dobrinju, Mojmilo, Hrasno, ulazi u stadion Grbavica, nastavlja preko Skenderije do Austrijskog trga i završava na novoizgrađenom trgu kod Vijećnice.

Ukupno 42195m čistog zadovoljstva, ali i krvi i suza

Prijavom na utrku i uplatom startnine pomažete razvoj perspektivnih mladih atletičara u Bosni i Hercegovini. Od svake uplaćene startnine 20,00 KM ide u fond za stipendiranje.

Također, od svake kupljene službene maratonske majice iznos od 5,00 KM donirate udruženju Život sa Down sindromom Sarajevo. Važno je napomenuti da su djeca sa Down sindromom iz Sarajeva i Mostara „dizajneri“ ovogodišnjih službenih majica.

KRAJNJI ROK ZA PRIJAVU/UPLATU JE 10.07.2020.

Datum: 26.07.2020.
Satnica: 08:00

Maraton:
Uzrast: 18+ godina
Kategorija: muška i ženska
Vremenski limit: 5 sati

Štafetni maraton:
Uzrast: 16+ godina
Kategorija: muška i ženska
Vremenski limit: 5 sati

Link za prijavu je OVDE.

A sada poslastica za najvernije fanove!

Za naše drage pratioce Dečki u plavom i Trčanje.rs poklanjaju 5 startnina za maratonsku trku i 5 grupnih startnina za štafetni maraton.

Sa Dečkima nema šale, zato pratite naše društvene mreže, uskoro ćete saznati kako da dođete do nagrade!

Najomraženiji u vreme epidemije – džogeri!
Kire Sinadinovski, direktor Skopskog maratona: Ne odustajte, tražite način da postignete cilj
Tags: , , , , , ,

Povezani članci

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Fill out this field
Fill out this field
Molimo vas da unesete valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed