Connect with us

Hi, what are you looking for?

* Naslovna

Top 5 trail destinacija

Kažu da ko jednom ode da istrči neku od trail trka da tek tada shvati pravu spoznaju trčanja i uživanja u prirodi. Međutim, kako biste se zaljubili u trail trčanje i motivisali da se vratite, potrebno je da trka bude dovoljno lepa, dobro organizovana, ne preduga i da je završite sa osećajem zadovoljstva, a ne potpune iscrpljenosti.

Trail nosi šarenolikost sa sobom. Pre svega, veliki je izazov ovladati nekom planinom, treba imati puno sreće sa vremenskom prognozom – ne valja ni kada pada kiša, ali ni kada je previše toplo, a opet, najveći neprijatelj je svakako vetar. Upravo u tome i jeste čar trčanja u prirodi – ne znate šta vas očekuje. Adrenalin je sigurno prisutan, poželjno je da trčite sa iskusnim trail trkačima, dobro opremljeni, puni entuzijazma i na korak ste do ostvarenja cilja.

Ukoliko ste rešili da se oprobate i u ovoj grani trčanja, sve informacije o tome šta vam je potrebno od opreme možete pronaći ovde, a svakako vam savetujemo da skinete i Vodič za trail koji smo uradili u saradnji sa Intersportom.

Evo top 5 trka koje su topla preporuka za trail trčanje:

Fruškogorski maraton

Najstarija trail trka u Srbiji (1978!), održava se u aprilu, a ove godine se održala prošli vikend. Ima 19 različitih staza. Visinska razlika se kreće od 472m do 5.954m. Staze su projektovane tako da prolaze kroz najlepše predele Fruške gore, čas ste na grebenu, čas u podnožju i odatle ovolike visinske razlike.

Trail Race Kopaonik

Trka rezervisana za početnike u trailu, možete da birate između 7 i 15km. Lepo vreme, priroda i orijentacija na uživanje su razlozi zašto su ove trke odakle se kreće u trail avanturu.

Jahorina ultra trail

Smeštena uvek u poslednje dane jula, Jahorina je sjajna destinacija za početnike jer nudi više od jedne trke: možete da birate između: ultra, maxi, midi i mini trke! To su distance od 14 do 104km. Sa D+ od 770 do 4100m! Sve staze su markirane, volonteri su vam uvek blizu, i sve garantuju divne poglede i nesvakidašnje iskustvo.

100 milja Istre

Najpoznatija regionalna trail trka, postoji od 2013. godine. Možete da birate trke od 42km do 100 milja (160km). Same distance vam govore da je ova trka malo ozbiljnijeg formata. Računajte da će vam za 42km biti potreban dobar plan da biste je završili u okviru limita od 10 sati.

Sokolov put

Najvoljenija trka Skyrunning lige Srbije, menja datume i formate ali ne i atraktivnost. Redovno privuče najviše trkača iako sama dužina nije nimalo naivna: 22km 2.200 D+.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Click to comment

Uključi se u diskusiju

Advertisement

Advertisement
Advertisement

Trčite li vi po kiši?

Pogledaj rezultate

Loading ... Loading ...

Povezani članci

Gedžeti za trčanje

Lululemon, poznata kanadska sportska marka, je izbacila Blissfeel, svoje prve ženske patike za trčanje. Prve Lululemon ženske patike za trčanje Lululemon je godinama nagoveštavao...

Trening

Pušenje je štetno za zdravlje i to već svi znamo. Međutim to ne menja činjenicu da je preteško sa ovom lošom navikom prestati. Čak...

Najave trka

Nešto novo i atraktivno na trail mapi Balkana! Trka koja pretenduje da postane najizazovnija u regiji – Pelister Unique Trail Marathon. Prenosimo poziv organizatora,...

Motivacija

Šta uzvikujete da ohrabrite trkače na trci? “Možeš ti to? Ajdeee? Još malo do kraja?” Ako niste baš sigurni šta radi a šta ne,...