Connect with us

Hi, what are you looking for?

Vesti

Račun Usaina Bolta opustošen: Milioni dolara nestali

Photo AP

Kompanija koja se brine o investicijama Usaina Bolta je pod istragom nakon izveštaja da je možda izgubio milione dolara zbog prevare.

Boltov račun kod kompanije Kingston, Jamajka, Stocks & Securities Limited imao je 12,8 miliona dolara, ali se smanjio na 12.000 dolara, napisali su njegovi advokati u pismu.

„Ozbiljna prevara, krađa ili kombinacije oboje“

Ako je novac uzet, njegovi advokati tvrde da je se potencijalno radi o „ozbiljnoj prevari, krađi ili kombinacije“.

Komisija za finansijske usluge Jamajke istražuje privatnu investicijsku kompaniju, izvestio je Assosiated press. A ministar finansija Najdžel Klark nazvao je slučaj alarmantnim.

Komisija za finansijske usluge Jamajke (FSC) stavila je firmu Stocks and Securities Limited (SSL) pod “pojačani nadzor” nakon optužbi.

Boltovi advokati prete građanskom i krivičnom tužbom ako se novac ne vrati u roku od 10 dana.

Bolt je ulagao u SSL više od 10 godina

Getty

36-godišnji penzionisani sprinter investirao je u SSL više od jedne decenije.

Boltov menadžer Nudžent Voker rekao je za Jamaica Gleander da je osmostruki olimpijski šampion primetio “nepodudarnosti”.

FSC je saopštila da je „svesna izveštaja o navodima o prevari“ i da će im proces nadzora omogućiti da vide kretanje sredstava i hartija od vrednosti u i iz SSL-a.

„FSC će istovremeno nastaviti svoje istrage o pitanjima vezanim za SSL“, dodaje se.

SSL su izjavili da iza navodne prevare stoji bivši zaposleni i dodali da je „slučaj prosleđen relevantnim organima za sprovođenje zakona“.

Bolt se povukao iz atletike 2017. godine nakon što je osvojio 11 zlatnih medalja na Svetskom prvenstvu i osam zlatnih olimpijskih medalja.

Tokom Olimpijskih igara u Pekingu 2008. Bolt je postavio nove svetske rekorde u sprintu na 100 i 200 metara. Njegovo vreme na 100 metara od 9,572 sekunde ostaje svetski rekord.

Izvor: Forbes

Click to comment

Uključi se u diskusiju

Povezani članci

Vesti

Borislav Dević, nekadašnji dugoprugaš i učesnik trka na 10km, krosu, polumaratonu i maratonu preminuo je juče u Sidneju. Dugogodišnji reprezentativac Jugoslavije bio je član...

Vesti

Kenijski trkač David Rudisha, dvostruki osvajač zlatne medalje na olimpijskim igrama na 800 metara, preživeo je u subotu avionsku nesreću u Keniji, navodi se...