AtletikaVesti

„Najbrži računovođa na svetu“ istrčao 100m ispod 10 sekundi

Nema komentara

Eugene Amo-Dadzie iz Velike Britanije, sam sebe je proglasio najbržim računovođom na svetu. Što možda i nije tako daleko od istine.

U petak popodne na World Athletics Continental Tour bronzanom mitingu u Gracu u Austriji, računovođa sa punim radnim vremenom postiao je četvrti najbrži britanski sprinter u istoriji istrčavši 100m za 9,93.

Pročitajte i: Jakob Ingebrigtsen oborio evropski rekord na 1.500 metara u Dijamantskoj ligi u Oslu

Amo-Dadzija iza Christiea, Hughesa, i Dasaolule

Tokom protekle tri sezone na otvorenom, 30-godišnji sprinter je značajno poboljšao svoj lični rekord, snizivši ga za skoro punu sekundu.

Amo-Dadzijev novi rezultat od 9,93 sekunde stavlja ga na četvrto mesto na britanskoj listi svih vremena na 100 metara, zajedno sa Reeceom Prescodom. Nadmašuju ga samo Linford Christie, Zharnel Hughes, i James Dasaolu

Njegovo vreme je takođe 13. najbrže vreme na 100 metara na svetu ove godine i predstavlja najbolji rezultat koji je postigao bilo koji britanski sprinter.

U intervjuu za Athletics Weekly na Evropskom prvenstvu u dvorani 2023, Amo-Dadzie je izrazio ambiciju da bude prepoznat kao najbrži računovođa na svetu. A sa ovakvim rezultatom je zasigurno na pravom putu.

„Najbrži računovođa na svetu“ je počeo sa ozbiljnom sprint treninzima tek sa 26 godina

Amo-Dadzie je počeo svoj atletski put relativno kasno. Prve ozbiljne sprint treninge započeo je tek sa 26 godina. Svoj prvi međunarodni nastup za Veliku Britaniju imao je na Evropskom prvenstvu 2023. u Istanbulu prošlog marta. U međuvremenu je nastavio da radi kao računovođa u The Berkeley Group kompaniji.

S obzirom na njegovo izuzetno vreme od 9,93 sekunde, ostaje neizvesno da li će Amo-Dadzie nastaviti računovodstvenu karijeru. Njegov nastup je svakako privukao pažnju jer je postigao rezltat koji je znatno ispod standarda neophodnih za kvalifikacije za Svetsko.

Pročitajte i: Ekipno prvenstvo Evrope održaće se u Poljskoj od 20. do 22. jun

Amo-Dadzie priznaje da je njegovo putovanje jedinstveno. Međutim njegov cilj je da inspiriše druge da se bave stvarima koje vole, i na stazi i van nje. Želi da pokaže da se posvećenošću i istrajnošću može težiti svojim snovima.

„U životu ponekad mislite da nemate dovoljno vremena, a ja sam ovde da dokažem da možete da ostvarite svoje snove“, rekao je Amo-Dadzie za AW.

Izvor: Canadian Running

Jakob Ingebrigtsen oborio evropski rekord na 1.500 metara u Dijamantskoj ligi u Oslu
Jovica Spajić i Tom Hill zajedno pobedili na Montane Challenger North ultra trci
Tags: , , ,

Povezani članci

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Fill out this field
Fill out this field
Molimo vas da unesete valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed