Važno je da u teškim trenutcima donesete razumnu, promišljenu i informisanu odluku! Merion je imala 30 sekundi  da donese jednu tako tešku odluku kada je pred federalnim sudom slagala da nije koristila doping na Olimpijadi u Sidneju… Zbog toga danas imamo priliku da od nje naučimo nešto što je ona na teži način shvatila.

Merion Džons je bila gost Beograda i Američkog kutka (na prvom spratu Doma Omladine, u kome možete besplatno pozajmiti knjige, čitati štampu i koristit net) u okviru svoje kampanje  i prezentacije programa “Take a break”.

Imao sam priliku da slušam i razgovaram sa Merion, što mi je posebno bila čast jer kroz Trčanje.rs i Aktivan život upravo promovišemo učenje kroz sport i mogućnost da važne životne lekcije iskusimo baveći se sportom i trčanjem.

Jelena (Aktivan život), Merion i Veroljub

Merion je prelepa, toliko nasmejana i otvorena. Ona je majka 3 dece, koja posle izlaska iz zatvora (gde je provela 6 meseci zbog lažnog svedočenja pod zakletvom) pronalazi mnogo veći smisao u doprinosu zajednici nego ranije kada je bila mega zvezda i primer za mnoge mlade ljude. Ona kroz radionice u kojima radi sa mladima promoviše znanja do kojih je došla u svom životu.

Posvedočila nam je da nije htela da se povuče kada je prošla afera sa dopingom. Nije htela da bude domaćica, već je skupila snagu i istisnki se pokajala i iz svoje životne priče izvukla lekcije. Te lekcije je pretočila i u knjigu, koja će biti dostupna u Američkom kutku.

Atletika je njena ljubav, mada kako kaže još uvek nije prestala da razmišlja da igra basket, tako da, ko zna, možda je očekujemo opet u profi sportu. Tako je delovalo kad je odgovaral na pitanja.

Najvažniji principi programa “Take a break”

  • Kada se susretneš sa izborom koji može imati značajan uticaj na tvoj ukupni, akademski i atletski život: ZASTANI.
  • Razmisli o posledicama odluke koju ćeš doneti.
  • Potraži savet i mišljenje od ljudi kojima veruješ i voliš (prijatelji, roditelji, nastavnici, mentori).
  • Tek onda, donesi razumnu, informisanu i promišljenu odluku
Merion možete kontaktirati putem njene FB stranice. Pročitajte i istoriju procesa i više o njoj ovde.