Trčali smo saVesti

Merion Džons: Posle afere sa dopingom uči nas o važnim životnim odlukama

2 komentara

Važno je da u teškim trenutcima donesete razumnu, promišljenu i informisanu odluku! Merion je imala 30 sekundi  da donese jednu tako tešku odluku kada je pred federalnim sudom slagala da nije koristila doping na Olimpijadi u Sidneju… Zbog toga danas imamo priliku da od nje naučimo nešto što je ona na teži način shvatila.

Merion Džons je bila gost Beograda i Američkog kutka (na prvom spratu Doma Omladine, u kome možete besplatno pozajmiti knjige, čitati štampu i koristit net) u okviru svoje kampanje  i prezentacije programa „Take a break“.

Imao sam priliku da slušam i razgovaram sa Merion, što mi je posebno bila čast jer kroz Trčanje.rs i Aktivan život upravo promovišemo učenje kroz sport i mogućnost da važne životne lekcije iskusimo baveći se sportom i trčanjem.

Jelena (Aktivan život), Merion i Veroljub

Merion je prelepa, toliko nasmejana i otvorena. Ona je majka 3 dece, koja posle izlaska iz zatvora (gde je provela 6 meseci zbog lažnog svedočenja pod zakletvom) pronalazi mnogo veći smisao u doprinosu zajednici nego ranije kada je bila mega zvezda i primer za mnoge mlade ljude. Ona kroz radionice u kojima radi sa mladima promoviše znanja do kojih je došla u svom životu.

Posvedočila nam je da nije htela da se povuče kada je prošla afera sa dopingom. Nije htela da bude domaćica, već je skupila snagu i istisnki se pokajala i iz svoje životne priče izvukla lekcije. Te lekcije je pretočila i u knjigu, koja će biti dostupna u Američkom kutku.

Atletika je njena ljubav, mada kako kaže još uvek nije prestala da razmišlja da igra basket, tako da, ko zna, možda je očekujemo opet u profi sportu. Tako je delovalo kad je odgovaral na pitanja.

Najvažniji principi programa „Take a break“

  • Kada se susretneš sa izborom koji može imati značajan uticaj na tvoj ukupni, akademski i atletski život: ZASTANI.
  • Razmisli o posledicama odluke koju ćeš doneti.
  • Potraži savet i mišljenje od ljudi kojima veruješ i voliš (prijatelji, roditelji, nastavnici, mentori).
  • Tek onda, donesi razumnu, informisanu i promišljenu odluku
Merion možete kontaktirati putem njene FB stranice. Pročitajte i istoriju procesa i više o njoj ovde.
Nike Night Run
Za Ginisa, Faudža je najstariji maratonac

Povezani članci

2 komentara. Leave new

  • Pozitvan primer  – najbitnije je učiti na greškama ! Za još veću pohvalu je to što se ne stidi svojih greški i što deli svoje iskustvo sa mladima !

    Odgovori
  • Mozda sam preostar al isuvise je gresila da bi mogla da radi sa mladima.Mislim da je pravde postala bi doista domacica,a to je jedna casna uloga.Ovako postaje ponovo slavan neko ko je lisio slave one koji su posteno trenirali,ako ima uopste takvih na najvisem svetskom vrhu.A mozda nisam u pravu :).

    Odgovori

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Fill out this field
Fill out this field
Molimo vas da unesete valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed