Vesti

Za Ginisa, Faudža je najstariji maratonac

1 komentar

Stogodišnji Indus Faudža Sing (Fauja Singh), koga smo vam pre par dana predstavili, postao je najstarija osoba koja je istrčala kompletan maraton i ušla u Ginisovu knjigu rekorda.

Sing je istrčao maraton u Torontu za osam sati, 25 minuta i 16 sekundi (08:25:16) i tako ušao u Ginisovu knjigu rekoroda kao najstariji čovek koji je istrčao ceo maraton. Sing je prošao poslednji kroz cilj u trenutku kada su radnici uklonili sve barikade duž finiš linije kao i postere sponzora.

“On je presrećan što mu se ispunila višegodišnja želja“, rekao je njegov trener Harmander Sing. Jučerašnji maraton je Singov osmi. Prvi je trčao kada je imao 89. godina.

Ovo takođe nije prvi put da Sing postavlja rekorde. U četvrtak, Sing je oborio svetske rekorde za takmičare starije od 100 godina u osam različitih trkačkih disciplina od 100 do 5.000 metara.

Sing se nada da će njegov sledeći projekat biti nošenje baklje na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine. Baklju je nosio tokom Olimpijade u Atini 2004.

Trčanje.rs: Dakle, kada vas pitamo da trčite sa nama na trci, od sada moliću lepo da više ne koristite sledeća dva izgovora:

  1. star/a sam za to i
  2. biću poslednji/nja.

Jednostavno recite da vam se ne trči, smislite neki drugi razlog ili nam recite da smaramo. Ali na ova dva razloga se danas zvanično gnušamo!

Merion Džons: Posle afere sa dopingom uči nas o važnim životnim odlukama
Skoro pa kraj trkačke sezone 2011. Za vikend Trčanje.rs u Ljubljani!

Povezani članci

1 komentar. Leave new

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Fill out this field
Fill out this field
Molimo vas da unesete valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed