AtletikaVesti

Ivana Vuleta prva u Evropi

Nema komentara

Ivana Vuleta je prva u Evropi. Velika vest i sjajan rezultat. Ivanin uspeh je još veći ako znamo da je pobedu odnela u Minhenu, na domeaćem terenu najveće rivalle Malaike Mihambo, koja je zauzela drugo mesto.

https://www.instagram.com/p/ChamItbsY_8/

Nakon što je jaka kiša popustila na Olimpijskom stadionu u Minhenu, napola potopljena publika je prisustvovala spektaklu u izmenjenom programu, sa tri finala koja su se istovremeno odigrala u četvrtak (18) uveče na Evropskom prvenstvu u atletici.

U svima ovim finalima je bilo drame, ali najveća očekivanja domaćih navijača su bila od finala ženskog skoka u dalj, jer je u njemu nastupala i Nemica Malaika Mihambo, Olimpijska pobednica iz Tokija. Ipak, sve njihove nade su potopljene već u prvoj seriji jer je na zaletište izašla naša Ivana Vuleta i odmah postavila rezultat od 7.06m.

Domaća publika je došla da vidi kako devojka iz Hajdelberga sa zlatnim dodirom Malaika Mihambo brani evropsku krunu koju je osvojila u Berlinu 2018. godine, ali pre nego što je 28-godišnja Nemica imala priliku da zakorači na vlažnu pistu, Ivana Vuleta je zadala ono što se pokazalo kao konačan udarac.

Mihambo je možda prošle godine osvojila olimpijsko zlato u Tokiju i uspešno odbranila svetsku titulu u Judžinu pre mesec dana, ali ovo je bilo veče Ivane Vulete.

Tri puta svetska dvoranska šampionka i osvajačica evropske titule u Amsterdamu 2016., Ivana je sa uvodnim skokom od 7,06 metara, što je najbolji u sezoni na otvorenom i ujedno najduži skok zabeležen na Evropsko prvenstvo u atletici od 1998, stavila do znanja da je ovo veče u Minhenu rezrevisano za slušanje „Bože pravde“

Na kraju poredak je bio sledeći
  1. Vuleta – Srbija – 7.06m
  2. Malaika Mihambo – Nemačka – 7.03m
  3. Jazmin Sawyers – Ujedinjeno Kraljevstvo – 6.8m

Ivana Vuleta – izjava posle takmičenja

Posle Eugena gde sam jurila medalju, došla sam ovde sa dosta fokusa. Nisu mi baš smetali moji konkurenti.

Takmičenje je bilo zaista fantastično, svi su navijali za sve u čemu sam zaista uživala. Ovo je bilo jedno od najjačih i jedno od najlepših takmičenja u mojoj karijeri.

Obično volim kišu, tako da mi kiša danas uopšte nije predstavljala problem. Da sam mogla da poželim kišu, bilo bi to na ovom prvenstvu. Važno je samo da se ne povredim.

Bilo je to zaista lepo takmičenje, uživala sam sa svim devojkama.

Ove sezone sam osvojio svetsku titulu u dvorani, a sada i evropsku na otvorenom, jedino mi je nedostajala medalja iz Judžina. Skok tamo bi bio dobar za medalju, ali je to bila mala greška.

Ali znam kako takvi padovi utiču na mene, tako da sam morala da sačekam te tri nedelje da ponovo skočim daleko. Čak i nije bila opcija doći ovde i ne pobediti, čak i na Milakinom terenu.

Imaću priliku da odradim troskok na Dijamantskoj ligi, a zatim i finale Dijamantske lige u skoku u dalj. Moja velika želja je da se tokom zime spremim samo za troskok i da preskočim 15 m. To bi me najviše zadovoljilo.

Dvostruka titula za Jakoba Ingebrigtsena na 5000m
Prva poljska evropska šampionka u maratonu – Aleksandra Lisowska
Tags: , ,

Povezani članci

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Fill out this field
Fill out this field
Molimo vas da unesete valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed