Vesti

Kako je maraton pomogao šampionu u jedenju hot dogova da ostvari svoj uspeh

1 komentar

Evo jedne, možda, bizarne priče. Canadian Running je preneo da je Joey ‘Jaws’ Chestnut 4. jula „smazao“ 62 hot dogova, i po 16. put pobedio na takmičenju u jedenju hot doga. Chestnut je poznat po svom umeću jedenja, a ispostavilo se da prati precizno osmišljen program treninga kako bi ovako nešto postigao. Naime, trenira sa istom posvećenošću kako bi to radio maratonac.

Pročitajte i: Ishrana Eliuda Kipchogea: Šta jede legenda maratona?

Chestnut je za GQ Magazine rekao da njegov trening podrazumeva dva meseca „simuliranih takmičenja“, u kojima jede kao da je takmičenje.

„To je zapravo samo trening da spreči mučninu koju bi tipična osoba podnela kada im se stomak napuni“, kaže Kesten. „Slično je maratonskom treningu koji postepeno povećavate. Iznova i iznova produžavate vreme i udaljenost.”

Chestnut je istrčao maraton

Na pitanje šta mu kažu doktori kad ide na sistematski pregled, Chestnut je rekao:

„Pa, neki doktori su prilično ograničenih shvatanja. Oni kažu: „Oh, to je stvarno nezdravo“. Pa, dobro, znam da nije zdravo. Trčanje maratona nije zdravo. Doktor kojeg imam sada radi moju krvnu sliku. Govori o tome kako se osećam i zaista je zadovoljan načinom na koji moje telo funkcioniše. Pred kraj leta sam se zapravo malo ugojio i svake godine pokušavam da oslabim. Ponekad dobijam malo previše na težini.“

Pročitajte i: Kako se hranite pred trku? Ovako izgleda dobra ishrana pre trke.

Da bi razumeo kroz šta trkači prolaze, Chestnut (39) je istrčao svoj prvi maraton na Surf City-u u Kaliforniji 2019. godine, sa vremenom od 5:02:44.

„Jedenje hot-dogova je kao trčanje maratona“, objasnio je Chestnut u Brooklyn Reporter-u 2021. „Vaše telo vam govori da je umorno, ali ignorišete određena osećanja na kraju trke.“

Osim što trčanje koristi kao način da se oslobodi 17.000 kalorija od 62 viršle, jasno je da mu pomaže i za mentalnu pripremu.

Suspendovana trkačica oborila rekord na Pivskoj milji (Beer mile)
Kineska firma otpustila radnika jer nije istrčao 5k dovoljno brzo
Tags: ,

Povezani članci

1 komentar. Leave new

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Fill out this field
Fill out this field
Molimo vas da unesete valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed