* NaslovnaVesti

Da li biste prelazili 100 kilometara mesečno kako biste dobili godišnji bonus u iznosu od 130%?

Nema komentara

Kineska kompanija za proizvodnju papira, Guangdong Dongpo Paper Co., otkrila je inovativni pristup za poboljšanje dobrobiti zaposlenih vezivanjem bonusa za nivoe fizičke aktivnosti. Kompanija namerava da nagradi zaposlene na osnovu udaljenosti koju istrče ili ispešače svakog meseca, izveštava Guangzhou Daily.

Manje pređenih kilometara znači i manji bonus

Prema novom programu podsticaja koji je uveo predsednik kompanije Lin Zhiyong, posvećeni fitnes entuzijasta poznat po osvajanju severnih i južnih padina Mont Everesta, zaposleni koji postignu najmanje 100 kilometara mesečno će se kvalifikovati za godišnji bonus koji je ekvivalentan 130 odsto njihove mesečne plate. Oni koji prelaze najmanje 50 kilometara mesečno dobiće bonus u iznosu od jedne mesečne plate.

Približno 100 zaposlenih u Guangdong Dongpo Paper Co. će pratiti fizičku aktivnost putem aplikacije. Neispunjavanje navedenih ciljeva dovešće do smanjenja bonusa. Što znači da će zaposleni koji pređu manje od 40 kilometara dobiti samo 60 odsto svog ukupnog godišnjeg bonusa. Oni koji pređu 20 kilometara mesečno imaće pravo na 30 odsto. A zaposleni koji šest meseci uzastopno pređu 50 km biće nagrađeni novim parom patika za trčanje.

Lin je „proveo više od tri godine” pokušavajući da ,,natera“ svoje zaposlene da više vežbaju.

Nova šema bonusa je dobila pozitivne povratne informacije od zaposlenih, pri čemu je jedna osoba rekla: „ne samo da vežbaju, već su i plaćeni. Ubija dve muve jednim udarcem.“

Međutim, skepticizam se pojavio na kineskom sajtu društvenih medija Weibo, a jedan korisnik je napisao: „100 kilometara mesečno i 3.000 metara dnevno? Da li ovo zahteva od zaposlenih da postanu trkači na duge staze?“ Drugi je izrazio zabrinutost za budućnost kompanije: „Možete obratiti pažnju na budući pravac ove kompanije. Mislim da bi mogao bankrotirati u narednih pet godina.”

Izvor: Canadian Running

Pelister Unique Trail Marathon: Zašto ova trka grmi?!
Da li je zaista potrebno da ,,razgazite“ nove patike?

Povezani članci

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Fill out this field
Fill out this field
Molimo vas da unesete valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed