Vesti

Da li odabir patike može da bude ekološki izbor?

Nema komentara

Pre tri godine prvi put smo na sajtu preneli vest koja je tada delovala kao da dolazi iz budućnosti, ali nismo bili sigurni koliko će se od toga realizovati:

Ovako je izgledao prvi Parley protip 2015.

adidas se udružio sa Parley for Oceans za čistija mora i ekološke patike. 

Godinu dana kasnije, leta 2016. Napravljeno je prvih 50 pari ovih patika. 

Nisu bile u slobodnoj prodaji, već su podeljene preko instagram takmičenja. Zinedin Zidan bio je prvi promoter.

Ovako su izgledale prve Parley patike puštene u prodaju

Krajem 2016. napravljene su prve UltraBOOST Uncaged patike, a adidas je za cilj u 2017. godini najavio da će u Parley patike ugraditi 11. miliona plastičnih flaša.

2018. patike su u prodaji i kod nas!

Nova limitirana serija patika za trčanje Ultra BOOST Parley i Ultra BOOST X Parley predstavljena je u saradnji sportskog asa Marka ter Štegena, čuvara gola FC Barcelona, brenda adidas Running i ekološke organizacije Parley for the Oceans sa ciljem podizanja svesti o opasnosti od zagađivanja okeana plastikom.

Gornjište ove siluete napravljeno je od okeanske plastike – inovativnog materijala nastalog od prerađenog otpada.

Upotrebom ovog materijala, svaki par novog modela Ultra BOOST Parley i Ultra BOOST X Parley u proseku sprečava čak 11 plastičnih flaša da završe u okeanima.

U skladu sa svojom dugogodišnjom filozofijom očuvanja životne sredine, adidas Running je i na preostalim delovima ove siluete koristio održive, prirodne materijale, koji stopalu pružaju izuzetan komfor, fleksibilan gaz i savršeno prijanjanje.

Tvorci novih modela bili su inspirisani nijansama tamnoplave i zelene boje koje preovladavaju u lukama, pa Ultra BOOST Parley i Ultra BOOST X Parley siluete sjedinjuju moderni dizajn sa inovativnom tehnologijom i poslednjim ekološkim inovacijama.

UltraBOOST Parley 2018.

NFC čip u desnoj patici pruža svojim korisnicima jedinstvenu priliku da se informišu o zagađenju plastikom jednostavnim klikom na telefonu. Kroz ovu mobilnu platformu, korisnici saznaju detalje ove saradnje, te kako da izbegnu učestalu upotrebu plastiku u svakodnevnom okruženju.

Živim pored mora i trudim se da provedem sve slobodno vreme na obali i upravo zbog toga želim da sa brendom adidas i organizacijom Parley doprinesem pozitivnim promenama, koje će zaustaviti uništavanje voda. Ovo je veliki korak u stvaranju boljeg sveta“, rekao je golman FC Barcelona Mark ter Štegen.

Parley je osmišljen sa ciljem ubrzanja procesa promena i podizanja svesti o neophodnosti zaštite naše planete. Volim da radim sa strastvenim zaljubljenicima u sport, mora i okeane, poput Marka i kompanije adidas, koji iznova inspirišu društvenu zajednicu u pronalaženju rešenja u ovom procesu“, dodao je Kiril Guč, osnivač organizacije Parley.

Uveliko trčimo u ovoj patici i prenećemo vam naš iskreni utisak, koliko reciklirana plastika utiče na osećaj na nozi – tj. koliko se razlikuje od standardnog UltraBOOST modela.

Dostupne su u adidas brend radnjama, kao i u specijalizovanim radnjama Run‘n More i Go Active

 

O čemu razmišljamo dok trčimo
Ovako izgleda trkačka mapa regiona! Neki od odgovora će vas iznenaditi
Tags:

Povezani članci

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Fill out this field
Fill out this field
Molimo vas da unesete valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed