Pre tri godine prvi put smo na sajtu preneli vest koja je tada delovala kao da dolazi iz budućnosti, ali nismo bili sigurni koliko će se od toga realizovati:

Ovako je izgledao prvi Parley protip 2015.

adidas se udružio sa Parley for Oceans za čistija mora i ekološke patike. 

Godinu dana kasnije, leta 2016. Napravljeno je prvih 50 pari ovih patika. 

Nisu bile u slobodnoj prodaji, već su podeljene preko instagram takmičenja. Zinedin Zidan bio je prvi promoter.

Ovako su izgledale prve Parley patike puštene u prodaju

Krajem 2016. napravljene su prve UltraBOOST Uncaged patike, a adidas je za cilj u 2017. godini najavio da će u Parley patike ugraditi 11. miliona plastičnih flaša.

2018. patike su u prodaji i kod nas!

Nova limitirana serija patika za trčanje Ultra BOOST Parley i Ultra BOOST X Parley predstavljena je u saradnji sportskog asa Marka ter Štegena, čuvara gola FC Barcelona, brenda adidas Running i ekološke organizacije Parley for the Oceans sa ciljem podizanja svesti o opasnosti od zagađivanja okeana plastikom.

Gornjište ove siluete napravljeno je od okeanske plastike – inovativnog materijala nastalog od prerađenog otpada.

Upotrebom ovog materijala, svaki par novog modela Ultra BOOST Parley i Ultra BOOST X Parley u proseku sprečava čak 11 plastičnih flaša da završe u okeanima.

U skladu sa svojom dugogodišnjom filozofijom očuvanja životne sredine, adidas Running je i na preostalim delovima ove siluete koristio održive, prirodne materijale, koji stopalu pružaju izuzetan komfor, fleksibilan gaz i savršeno prijanjanje.

Tvorci novih modela bili su inspirisani nijansama tamnoplave i zelene boje koje preovladavaju u lukama, pa Ultra BOOST Parley i Ultra BOOST X Parley siluete sjedinjuju moderni dizajn sa inovativnom tehnologijom i poslednjim ekološkim inovacijama.

UltraBOOST Parley 2018.

NFC čip u desnoj patici pruža svojim korisnicima jedinstvenu priliku da se informišu o zagađenju plastikom jednostavnim klikom na telefonu. Kroz ovu mobilnu platformu, korisnici saznaju detalje ove saradnje, te kako da izbegnu učestalu upotrebu plastiku u svakodnevnom okruženju.

Živim pored mora i trudim se da provedem sve slobodno vreme na obali i upravo zbog toga želim da sa brendom adidas i organizacijom Parley doprinesem pozitivnim promenama, koje će zaustaviti uništavanje voda. Ovo je veliki korak u stvaranju boljeg sveta“, rekao je golman FC Barcelona Mark ter Štegen.

Parley je osmišljen sa ciljem ubrzanja procesa promena i podizanja svesti o neophodnosti zaštite naše planete. Volim da radim sa strastvenim zaljubljenicima u sport, mora i okeane, poput Marka i kompanije adidas, koji iznova inspirišu društvenu zajednicu u pronalaženju rešenja u ovom procesu“, dodao je Kiril Guč, osnivač organizacije Parley.

Uveliko trčimo u ovoj patici i prenećemo vam naš iskreni utisak, koliko reciklirana plastika utiče na osećaj na nozi – tj. koliko se razlikuje od standardnog UltraBOOST modela.

Dostupne su u adidas brend radnjama, kao i u specijalizovanim radnjama Run‘n More i Go Active