TrkeVesti

Njujork dobija još jedan maraton?

1 komentar

Njujork bi mogao da dobije još najmanje jedan maraton od 2015. Dve organizacije su predale svoje predloge i čekaju odluku sledećeg gradonačelnika velike jabuke, koji će zameniti Michael-a Bloomberg-a.

Nijedna od trka nebi ugrožavala tradicionalni Njujorški maraton, ni po ruti, ni po datumu održavanja. Dve trke, kako piše the Wall Street Journal, bi se održavale u proleće. Jedna bi prolazila ulicama Menhetna, druga kroz Brooklyn.

Manhattan marathon – Rock ‘n’ Roll marathon

Scott Dickey, izvršni direktor Competitor Group, koja je vlasnik Rock ‘n’ Roll serije maratona, kaže da smatra da postoji prostor za još jedan maraton na Menhetnu, koji bi se održavao na proleće.

Brooklyn marathon

Steve Lastoe, izvršni direktor grupe pod nazivom New York City Runs, Inc., poznatijom i kao NYCRUNS, želi trku na uliucama Bruklina. Ova grupa već ima svoje trke u novembru u Bruklinskom parku i u februaru u Central parku, ali je broj učesnika ograničen na 1.500 ljudi.

Wall Street Journal prenosi da je Lastoe već prezentovao novi maraton u Bruklinu čelnicima grada, sa idejom da na trci učestvuje najmanje 10.000 ljudi. Ovaj predlog nije odobren u 2014. zbog kratkog vremenskog roka, ali Lastoe veruje da će 2015. sve biti uredu.

WSJ tvrdi da NYCRUNS ima podršku izvršne direktorke New York Road Runners-a i direktorke New York City maratona, Mary Wittenberg. Ali je Lastoe to demantovao na svom Facebook profilu, rekavši da je to laž i da je NYRR sve samo ne od pomoći njihovim naporima da naprave još jednu trku.

Njujork dobija još jedan maraton?

Svi kandidati za novog gradonačelnika, koji će biti izabran početkom 2014., su se pozitivno izjasnili o dieji da Njujork dobije još jedan maraton.

John Catsimatidis, je izjavio, da bi ozbiljno razmislio o još jednom maratonu, jer kako kaže, ovakvi događaji su odlični za ekonomiju. I zastupnica Bill-a Thompsona, koji je na predhodnim izborima umalo pobedio Bloomberga, je rekla da bi i njegova administracija razmotrila mogućnost još jednog maratona, jer je gradu potrebna ta energija i uristi koji dolaze na trku.

Mogućnost da obe trke dobiju dozvole su veoma male. To znači da će predstavnici ovih trka, morati da se međusobno bore za dozvolu i termin održavanja. Lestoe, veruje da će Brooklyn dobiti organizaciju, jer kako kaže, uspeh maratona zavisi od podrške zajednice, koja trku gradi i podržava iz korena.

Šta mislite o ideji dva martona u Beogradu?

7 dana fitnesa – nedelja otovrenih vrata fitnes centara
Održana prva Vršačka trka uz stepenice

Povezani članci

1 komentar. Leave new

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Fill out this field
Fill out this field
Molimo vas da unesete valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed