Connect with us

Hi, what are you looking for?

Rezultati trka

Održana prva Vršačka trka uz stepenice

U subotu, 25. maja u Vršcu je prvi put održana Trka uz stepenice. Start trke je bio ispred centra Milenijum, a cilj na vrhu brda Misa kod Crkvice.

Ukupna dužina staze bila je 640m, sastojala se od 430 stepenika i 200m puta koji je išao uzbrdo. Visinska razlika između starta i cilja je 107m, a ukupni uspon 20%. U trci je učestvovalo 49 takmičara u muškoj konkurenciji i 16 u ženskoj.

Ideja organizatora, Vršačkog atletskog kluba 1926, je da se na simboličan sportski način povežu četiri simbola grada Vršca: Centar Milenijum, kao jedna od najlepših sporskih dvorana u regionu, stepenište koje je karakteristično za Vršac zbog brdovitog terena, Hotel Vila Breg, jedan od lepših hotela u ovom delu Balkana i Crkva Svetog Križa koja je nasjtarija katolička crkva u Banatu – sazidana 1720. godine.

Organizatori su obezbedili i bogat nagradni fond, pa je sem novčanih nagrada koje su osvojili pobednici, podeljeno i 25 vrednih nagrada na lutriji koja je održana posle trke.

Takmičari, volonteri i organizatori su proveli lep dan u prirodi, družeći se uživajući u lepotama Vršačkog brega. Utisci su da je prva Vršačka trka uz stepenice uspela i da sa zanimljivom stazom i dobrom organizacijom, trka ima potencijal da postane još jedan od sportskih simbola grada Vršca.

Vršački atletski klub 1926 se posebno zahvaljuje donatorima: Erste banci, Milanu Popoviću i Hotelu Vila Breg, Fondaciji Hemofarm, DP 2. oktobar, Centar Milenijum, Maks sport, Maksimus, Velnes centar Zona optimizma i dr. Tatjani Vešović

Rezultate možete da preuzmete OVDE

Advertisement. Scroll to continue reading.
2 Comments

2 Comments

  1. Bojan Kampfer

    27.05.2013 at 23:03

    Velike pohvale organizatorima koji su se maksimalno potrudili da učešće na ovoj trci bude pravo uživanje. Ozbiljan pristup video se još u samom startu, prilikom podele brojeva, kao i kasnije tokom proglašenja pobednika, tombole na kojoj je više od trećine učesnika dobilo nagrade… Na kraju druženje uz pasulj i šetnja po vršačkom bregu upotpunila je ceo doživljaj. Svaka čast i vidimo se i sledeće godine!

  2. Zeljko Graovac

    28.05.2013 at 20:44

    Fenomenalna organizacija 1.trke uz stepenice u Vrscu,uz ogroman entuzijazam organizatora koji su se mahimalno potrudila da budu sjajni domacini!

Uključi se u diskusiju

Povezani članci