* NaslovnaNagradna igraNajave trkaPromoTrke

44. Fruškogorski Maraton se održava a Salomon vas nagrađuje!

Nema komentara

Fruškogorski maraton je jedan od najstarijih manifestacija ovog tipa u Evropi. 44. Fruškogorski maraton će se održati 18. i 19. septembra. Zbog epidemije COVID-19 trka će imati izmenjeni format ove godine.

Za ovogodišnje izdanje pripremljeno je 19 staza različite dužine i različitih visinskih razlika. Sve one su trasirane u brdovitom, šumskom pojasu Fruške gore (97% šuma / 3% urbana sredina), koja se nalazi samo 10 km od Novog Sada.

Trasa ove staze vas vodi u obilazak ,,Srpske svete gore” i fruškogorskih manastira poput: Grgeteg (XV vek), Staro Hopovo (XVI vek), Novo Hopovo (XIV vek), Jazak (XVI vek), Bešenovo (VIII vek), a li i brojne druge znamenitosti.

Sertifikovane ITRA staze

Staze takmičarskog karaktera su sertifikovane od strane ITRA (International Trail Running Association) i kvalifikacione su za Trku oko Mont Blana (Ultra Trail Mont-Blanc):

  • Ultraekstremni maraton – 5 UTMB poena (134km,:D+/- 5.720m) Limit: 35 sati
  • Ultra maraton – 4 UTMB poena (108km; D+/- 4.120m) Limit: 34 sata
  • Veliki zapadni maraton – 4 UTMB poena (85km; D+/- 3.338m) Limit: 27 sati
  • Srednji zapadni maraton – 3 UTMB (57km; D+/- 2.324m) Limit: 17 sati
  • Mali istočni ekstremni maraton – 2 UTMB poena (42km; D+/- 2.090m) Limit:11 sati.

Preostalih 14 staza su rekreativnog karaktera i imaju za cilj promociju zdravog stila življenja i očuvanja prirode, kao i kulturnog i istorijskog nasleđa.

lista preuzeta sa www.fruskogorski-maraton.com

START/CILJ: Popovica, 18.09.2021. u 08:45h “SPORT’‘ prijave, a u 09:00h ”FUN & GRUPNE PRIJAVE”,

Koordinate: 45°11’02“N 19°49’36“E

Cilj trke Mali maraton Zapad-Zapad su drugačiji i to:

START: u 10:30 sati kod manastira Jazak u Jazačkom Prnjavoru (kontrolna tačka 12) i Pripravničkog maratona Zapad-Zapad u 13 sati na Letenki 1, kontrolna tačka 14

CILJ: KT Brankovac (kontrolna tačka 21), a Pripravničkog maratona Zapad-Zapad je na KT Letenka 1 (kontrolna tačka 14)

Zatvaranje individualne ,,Sport prijave”

Online ,,Sport prijave” za Ultra, Velike, Srednje maratone, HERBALIFE NUTRITION Mali istočni ekstremni maraton i Pripravnički mini maraton se vrše isključivo su završene 05. septembra 2021. godine, ali je moguće prijaviti se na dan trke na Popovici u blizini Starta, na posebnom štandu i imajte na umu da tada ”Startni broj neće biti personalizovan”.

Preuzimanje startnih paketa – ”Sport prijave” i ostavljanje DROP BEGOVA:

Preuzimanje paketa je moguće obaviti danas 17.09. do 19 časova u prostorijama Kulturne stanice ”Svilara”, koja se nalazi u Novom Sadu, ugao ulica Pavla Stamatovića i Đorđa Rajkovića.

Ko nije u mogućnosti da ga preuzme danas, moći će to da učini u subotu pre starta, na Popovici.

Organizovan prevoz do starta

U subotu, 18. septembara organizovan prevoz je obezbeđen od 6 časova iz Novog Sada. Polasci su usklađeni sa dinamikom priliva putnika što značu da autobusi kreću kada se popune. Mesto polaska su stajališta gradskog prevoza ispred Železničke stanice, na početku Mosta Slobode i u centru Sremske Kamenice. U subotu do 22:00 sata, autobusi će se okretati na Fruškogorskom putu, kod raskrsnice sa Majdanskom ulicom. Imajte na unu da to znači da autobusi NE IDU do kraja asfaltnog puta, do okretnice na Popovici. Okretnica kod Majdanske ulice, u subotu do 22:00 sata je i polazna stanica za povratak učesnika Maratona za Novi Sad.

Posle 22 sata, pa do nedelje, 19. Septembra do 20:00 sati, autobusi idu svojom redovnom linijom do okretnice na Popovici. Obezbeđeni su vanredni polasci sa Popovice u 22:00 i 24:00 sata u subotu i u nedelju u 2:00 i 4:00 sata, i od 5:00 do 19:00 sati po potrebi.

U nedelju, 19.09. je obezbeđen poseban prevoz za decu predškolskog uzrasta sa svojim pratiocima (roditeljima, bakama, dekama), koji učestvuju na ”Stazi radosti i zadovoljstva”. Na start maratona ”Staza radosti i zadovoljstva” treba da stignu između 10:00-10:20 sati. Ovi autobusi su namenjeni isključivo za putnike koji dolaze iz Novog Sada sa perona ispred Železničke stanice u 9:50, sa stajanjem na autobuskim stajalištima na početku Mosta Slobode i u centru Sremske Kamenice.

Prilikom preuzimanja startnog paketa, obavezno je: 

Potrebno je potpisati prijavu za učešće na maratonu i Izjavu prijavljenog učesnika, u skladu sa ovim pravilima organizatora. Od svih maratonaca se očekuje da imaju pun kapacitet i da budu potpuno pripremljeni za prevazilaženje svih teškoća sa kojima se suočavaju.

Na cilju trke, iza ciljne kapije, će biti postavljen tunel za dezinfekciju (kroz koji je svaki učesnik obavezan da prođe). Nakon toga će mu biti dodeljena finišerska medalja.

Molimo Vas da zajedno sa nama sledite navedena uputstva, kako bi upriličili jedan istinski sportski spektakl i dokazali ono što svi već znamo, a to je da su trkači i sportisti istinski promotori pravih vrednosti. 
U narednim danima slede informacije, šta vas sve očekuje na 44.FGM.

Budimo zdravi i trčimo 18.09.2021. godine

Salomon te nagrađuje povodom održavanja 44. Fruškogorskog maratona

Sponzor 44. Fruškogorskog maratona Salomon vas nagrađuje i motiviše da počnete da se bavite trail trčanjem.

Salomon

#BEACTIVE Noćna trka: BESPLATNA štafetna trka u paru 25. septembra na Tašmajdanu
Da li volite jutarnje trčanje? Zašto i kako trčati jutrom
Tags: , , ,

Povezani članci

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Fill out this field
Fill out this field
Molimo vas da unesete valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed