Trkači reporteri

Upoznaj je trčanjem! Kako je izgledao 3. Zrenjaninski polumaraton?

Nema komentara

Reč godine: štafeta! Kada vam je mrsko da se spremate i trčite polumaratone i maratone, ona je uvek tu kao opcija. Svaka trka koja vam daje izbor između različitih dužina je samim tim, dobrodošla u lični kalendar.

Zrenjanin se organizuje treću godinu za redom, i ovo je prva godina da smo ga posetili.

Kako je trka izgledala od prijave do starta?

Raspis i prijava je išla preko sajta trka.rs sve dobro odrađeno, samo je prijava za štafetu trebala da sadrži i ime iste, ili napomenu da se ona upiše u polje ime kluba 🙂

U Zrenjanin je lako doći od Beograda naviše, trka počinje u 11h tako da nema potrebe da ustajete prerano ako ste udaljeni do 150km.

Parkiranje je u samom centru, parking besplatan na dan trke, bukvalno možete kola da ostavite pored prijavnog centra. Podizanje paketa brzo i jednostavno.

Startni paket sadrži:

  • čipovan broj
  • jako lepo dizajniranu pamučnu majicu
  • kvas poklon sponzora

u njega ulaze i medalja i najviše okrepa po km staze koje sam u životu videla!

Start, trasa, after

Polumaratonci, prva izmena štafete i trka na 7km startovali su na vreme u 11:00. Jedan krug oko centra iznosi 7km, tako da je za polumaraton bilo potrebno 3 kruga.

Sve se potrefilo u korist trci: lepo vreme, malo vetrovito, nasmejana lica i puno volontera.

Staza je poprilično ravna, ascent 31m

Mešavina je asfalta i makadama, što je malo usporava, ali svekupuno – poprilično brza.

Pokušali smo da prebrojimo okrepe, ali smo se zabrojali  – između 6 i 7 na 7km je svakako jedan od rekordnih brojeva!

Navijača nije bilo koliko bismo voleli, ali su zato nasmejani volonteri nadoknadili utisak.

Na cilju nas je čekala prelepo dizajnirana medalja, koja je imala vajb olimpijske, masaža za najumornije i točeno pivo! Bio je organizovan i ručak ali smo ga propustili (falile su vege opcije, što je organizator najavio da će izmeniti sledeće godine :))

Dodeljene su nagrade za prva tri mesta u muškoj  i ženskoj  kategoriji na 7 i 21km štafete muška i ženska, ali i po svim age grupama i najbržim zrenjanincima/kama!

Najbrži na 21k bio je Velimir Bojović sa 1:12:31, Nataša Ćulafić je lagano dobila u ženskoj kategoriji sa 1:30:38, Kristijan Stošić pobedio je sa 23:29, a Keti Pohlon sa 27:31

Sve rezultate možete da vidite ovde.

Lični utisak je da je ovo prava trka za laganih i veselih 7km ili brzih 21, jako lepo organizovana i lako dostupna, kao i prava prilika da upoznate Zrenjanin.

Posebnu boju donele su nam naše Škole trčanja koje su posetile trku, najbrojnija je bila Stara Pazova, ali naravno i Zrenjaninci i Kikinda!

3 Zrenjaninski polumaraton iz ugla organizatora

Ove godine 600 trkača,treći polumaraton slegli su se utisci i sad tek mogu da kažem kao jedan od organizatora da je trka ispunila sva naša očekivanja!

Mislim da smo postavili neke standarde u organizaciji trka u Srbiji, ne bih računao trke koje su besplatne, ostali smo u procentu da svake godine bude više učesnika za 10 do 15% mada su nam želje da to bude mnogo više!

Nešto što je na mene lično ostavilo najveći utisak su ljudi koji u osamdesetim godinam trče i dokazuju da godine nisu prepreke za bilo koju fizičku aktivnost,ali svakako u ovom slučaju trčanje!

Što se tiče razvoja Zrenjaninskog polumaratona, za sledeću godinu moramo više uložiti u reklamu naše trke preko društvenih mreža, pokušati kroz brojne akcije koje su vezane za trčanje da privučemo više naših sugrađana i naravno region, nedostaju nam trkači iz regiona to nam je problem mali broj trkača iz inostranstva!

Pokušaćemo sl.godine da ubacimo još dosta nekih novina i samim tim da u Srbiji budemo konkurenti drugim trkama!

Vidimo se u Zrenjaninu!

Novi Sad je trčao Biznis Run – a sve je to izgledalo ovako:
NEED FOR SPEED: APATIN – ili priča o tome kako se snovi ponekad i ostvare
Tags:

Povezani članci

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Fill out this field
Fill out this field
Molimo vas da unesete valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed