blank
Connect with us

Hi, what are you looking for?

* Naslovna

Stenli Kipruto oborio rekord ovogodišnjeg Svilajnačkog polumaratona

3. Svilajnački polumaraton se održao 10. oktobra 2021. Na ovogodišnjoj trci, koju je otvorila proslavljena maratonka Olivera Jevtić, učestvovalo je 600 trkača iz zemlje i inostranstva. Organizator događaja je ARK „Duge staze“, a pokrovitelj Opština Svilajnac.

Trčalo se sertifikovanom stazom koja je ravna, bezbedna i idealna za postizanje ličnih rekorda. Trasa je išla od Parka evropskog prijateljstva u ulici Svetog Save, preko Trga heroja, Hajduk Veljkove, Nadežde Petrović, Milosava Zdravkovića Resavca, dela ulice Braće Protić, Milice Marković, dela ulice Stevana Sinđelića, Kneza Lazara, Cara Dušana i Radomira Bisića, do CILJA koji se nalazi na mestu starta trke.

Oboren rekord staze Svilajnačkog polumaratona sa 1:08:50

Kenijac Stenli Kipruto pobednik je ovogodišnjeg Svilajnačkog polumaratona, na kome je i oborio dosadašnji rekord staze i 21 km istrčao za 1:08:50. Drugo mesto pripalo je Velimiru Bojoviću, a treće Novici Stojanoviću.

Najbrža u ženskoj konkurenciji bila je Marijana Šljivić koja je stazu istrčala za 1:49:26, drugo mesto pripalo je Ani Marković, a treće Mileni Mandić.

Najbrži u Trci zadovoljstva bio je Uroš Maksimović, drugo mesto osvojio je Miloš Veganović, a treće Andrej Savić. U ženskoj konkurenciji stazu dugu 5 km najbrže istrčala Jelena Vatković, drugo mesto pripalo je Miljani Tujkić, a treće trinaestogodišnjoj Teodori Radosavljević.

Prvi put je organizovana i štafetna trka u kojoj su pobedili članovi ARK „Duge staze“, drugo mesto pripalo je ekipi „Štafeta mladosti“, a treće AK „Topličanin PKS Balkan miks“.

Celu listu rezultata možete pročitati ovde.

Kipruto je rekao da mu se staza veoma dopala, kao i Svilajnac i atmosfera koja je vladala tokom polumaratona.

Olivera Jevtić, jedna od najboljih maratonki Evrope svih vremena i učesnica na pet Olimpijadi, ove godine bila je zvanični promoter Svilajnačkog polumaratona:

„Imala sam priliku da obiđem celu stazu i moram reći da je odlična za trčanje. Ove godine sam gost i promoter, a sledeće godine planiram i da učestvujem u trci. Svilajnčani su sjajni domaćini i sigurno ćemo se videti ponovo“ – izjavila je Olivera Jevtić na otvaranju manifestacije.

Click to comment

Uključi se u diskusiju

Povezani članci

Oprema za trčanje

Kako da izaberemo najbolje patike za trčanje u 2022? To je verovatno nemoguća misija jer ne postoji jedna patika za koju bi smo mogli...

Vesti

Nenad Zivkovic je 11. decembra istrčao deonicu od Kruševca do Kopaonika u dužini od 84km sa ukupnim usponom od 2000mnv. Izabrao je baš ovaj...

Vesti

Tifanne Thayme, Kanađanka koja živi u Dubajiu, je oborila Ginisov svetski rekord (očekuje ratifikaciju) na Adnoc Abu Dhabi maratonu u Ujedinjenim Arapskim Emiratima u...

Vesti

Diana Kipyokei je suspendovana na šest godina (zajedno sa Purity Rionoripo – 5 godina), a titula sa Bostonskog maratona 2021. joj je oduzeta. Naime,...