Connect with us

Hi, what are you looking for?

lifestyle

Saša Petrović: Trčanje je način da promovišemo Srbiju u svetu i gradimo mostove sa prijateljima

Profesor Petrovic Saša iz Paraćina je u prethodnom periodu realizovao nekoliko trka što u regionu, što međunarodnih gde je promovisao, kroz ideju sporta i ravnopravnosti među ljudima, našu zemlju i svoj grad.

Na većinu trka u inostranstvu, Saša ide sa porodicom jer želi da sa najbližima podeli sve one pozitivne vrednosti koje nosi sport (u ovom slučaju polumaraton). Kako kaže: “Ono što je najbitnije je da mladi uoče sve one pozitivne aspekte koje nosi sa sobom telesno vežbanje. Kod polumaratona su to pre svega osobine koje se razvijaju: istrajnost, stabilnost, upornost, disciplina a kroz sistematski trening.”

Sledeće trke na kojima će učestvovati su Beogradski noćni polumaraton 4. februara, i Niški polumaraton samoprevazilaženja.

Mali maraton Nin – Zadar

Foto: Saša Petrović

Prva takva akcija je bila u Zadru (Hrvatska) gde je u Novembru 2021. trčao Mali Maraton Nin – Zadar koji se održavao uoći Međunarodnih Dana ljudskih prava. Upravo je u Zadru promovisao ideju o jednakosti I ravnopravnosti svih ljudi. Ujedno je tamo bio I jedini takmicar iz Srbije. O ovome su izvestavali lokalni mediji u Zadru.

Nakon toga usledila je trka u Kaposvaru (Mađarska, Februar 2022.), gde je bio jedini takmičar iz Šumadije i Pomoravlja.

Usledila je potom trka u Veroni (Italija) 1.5.2022. gde je ponovo bio jedini takmičar iz Srbije.

Profesor Saša Petrović na jezeru Orta u Italiji

U avgustu mesecu, Saša je reprezentovao ne samo svoj grad Paraćin, državu Srbiju nego i ceo Balkan kao jedini takmičar sa ovih prostora na jezeru Orta u Italiji (Gozzano) – 6.8.2022.

Godinu je zaključio ponovo u Hrvatskoj, na Šibenskoj rivi u trci posvećenoj čuvenom Draženu Petrovicu – “Šibenskih 10 & Draženova četvorka”. Ponovilo se da je jedini takmičar iz Srbije. A ovoga puta je Organizatoru trke poklonio simboličan poklon Sportskog Saveza Paraćin, kao i poklon Turisticke organizacije Paraćina -Turištičkoj organizaciji Šibenika.

Profesor Petrović Saša je ukazao na značaj regionalne saradnje koja je most među običnim ljudima, a sve to kroz ove sportske priredbe kao sto je polumaraton.

1 Comment

1 Comment

  1. micicsrecko

    13.01.2023 at 00:28

    Ništa naročito …

Uključi se u diskusiju

Povezani članci

Trke

U organizaciji Atletskog saveza Beograda, a pod pokroviteljstvom Gradskog sekretarijata za sport i omladinu ASB otvara novu atletsku sezonu. U mesecu januaru, u Atletskoj...

Vesti

Da li biste trčali najhladniji maraton na svetu? 21. januara prošle godine, 65 trkača se takmičilo na “Pole of Cold” u Sibiru u Ojmjakonu...

Najave trka

ARK “Fruška gora” Novi Sad u saradnji sa PK “Železničar” Inđija organizuje trku “Vezirac trejl 2023” 22. januara 2023. sa startom u 11:00. Dužina...

Oprema za trčanje

Kako da izaberemo najbolje patike za trčanje u 2022? To je verovatno nemoguća misija jer ne postoji jedna patika za koju bi smo mogli...