AtletikaVesti

Završena izgradnja atletskog stadiona u Ćupriji

Nema komentara

U Ćupriji su završeni radovi na atletskom stadionu, delu atletskog kompleksa sa dvoranom, vrednom 500.000.000 dinara, koji će biti otvoren 20. juna velikim atletskim mitingom.

Radove je izvela firma „Bauvzen“ iz Lazarevca, a stadion ima osam traka na poliuretanskoj stazi, podlozi za sve vremenske uslove, od specijalnog crvenog poliuretana na asfaltu otpornom na habanje, temperaturne oscilacije, sprinterice i UV zračenja, rekli su za Tanjug izvođači radova.

Stadion u gradu atletike biće otvoren u 17 sati, trkom dece, a zatim trkama seniora i seniorki, atletičara Srbije, na 1.500 metara, saopšteno je iz Opštinskog atletskog saveza Ćuprije.

U Savezu očekuju veliki broj atletičara jer su se mnogi, ocenjuju u savezu, „uželeli takmičenja i jedva čekaju da isprobaju staze na novom stadionu“.
Atletski stadion u Ćupriji namenjen je za nacionalna i svetska takmičenja, a deo je velikog atletskog kompleksa sa atletskom dvoranom koja će se tu graditi, izjavio je ranije za Tanjug predsednik opštine Ćuprija Ninoslav Erić.

Biće i baza za pripreme svetskih atletičara 2022. godine kada je Srbija domaćin svetskog prvenstva u atletici, dodao je Erić.

Izgradnju stadiona je finansirala opština, a dvoranu će Vlada Srbije, stadion nosi ime legendarnog atletskog trenera Ćuprije i Srbije Aleksandra Ace Petrovića, koji je sa legendarnim atletičarima: Verom Nikolić, Snežanom Pajkić, Draganom Zdravkovićem… pronosio slavu Ćuprije, Srbije i Jugoslavije.

izvor: e-kapija

Podgorica dobija novi maraton
Virtuelna trka koja te izaziva: istrči svoj Olimpijski krug, pošalji selfie, osvoji nagrade!

Povezani članci

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Fill out this field
Fill out this field
Molimo vas da unesete valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed