Glavni grad Crne Gore će dobiti novi međunarodni maraton, ova vest je objavljena na zvaničnom sajtu glavnog grada Crne Gore.

Za organizaciju međunarodne trke u Podgorici će u naredne dve godine biti zadužena Multisport akademija Mayer iza koje stoji uspešna organizacija više sportskih događaja u Crnoj Gori: Ocean Lava Montenegro, Blacklake Xtreme triathlon, X-Waters Montenegro, Montenegro Business Run, Luštica Bay Aquathlon kao i GUMP Škola trčanja Podgorica.

Vest sa sajta glavnog grada Crne Gore prenosimo u celosti:

Glavni grad je donio odluku da organizator Međunarodnog atletskog maratona koji će se održati u Podgorici u drugoj nedjelji novembra 2020. godine ili u drugom terminu tokom 2021. godine, zavisno od okolnosti izazvanih koronavirusom, bude sportska organizacija „Multisport akademija Mayer“.

Strategijom razvoja sporta Glavnog grada Podgorice za period 2019-2021. godine predviđeno je organizovanje sportske manifestacije – Međunarodni atletski maraton, pa je u skladu sa tim Sekretarijat za kulturu i sport objavio Konkurs za organitzatora ove sportske manifestacije, nakon čega je Komisija za izbor na osnovu precizno utvrđenih kriterijuma jednoglasno konstatovala i predložila da se za organizatora maratona izabere sportska organizacija „Multisport akademija Mayer“.

Odluku o izboru možete pogledati na sljedećem linku OVDE

planovi za trčanje