* BEOGRADSKI MARATON *Vesti

„Uvek više“: Oboren rekord Jesenjeg Beogradskog polumaratona

Nema komentara

Slogan Beogradskog polumaratona „Uvek više“ je ovog vikenda postao stvarnost. Mohamed El Ghazouany iz Maroka i Cavalina Nahimana iz Burundija pobednici su 3. Jesenjeg Beogradskog polumaratona.

Oboren rekord staze za 6 minuta

Mohamed El Ghazouany je trasu od 21 kilometar pretrčao u vremenu 1:02:43 i oborio dosadašnji rekord staze za gotovo 6 minuta. Drugo mesto osvojio je Bernard Wambua Musau (1:03:13), a treće mesto Peter Mwaniki Njeru (1:03:27), oba takmičara iz Kenije.

Cavalina Nahimana iz Burundija je štopericu zaustavila na 1:13:01 sekundi. Druga je bila Kenijka Lenah Jerotich (1:15:43), a treće mesto je zauzela domaća takmičarka Nora Trklja (1:23:38).

U domaćoj konkurenciji prvo mesto je zauzeo Djuro Borbelj sa rezultatom 1:09:04, dok je prvo mesto u ženskoj domaćoj konkurenciji pripalo Nori Trklji.

Trka na 10 kilometara

Iz arhive Beogradskog maratona.

Na trci na 10 kilometara, prvo mesto osvojio je Philip Kimaiyo iz Kenije sa vremenom 31 minut 40 sekundi. Drugo mesto pripalo je domaćem takmičaru Velimiru Bojoviću (31:58), dok je treće mesto zauzeo takmičar iz Bosne i Hercegovine, Uroš Gutić koji je trku okončao za 32 minuta i 35 sekundi.

U ženskoj konkurenciji dominirale su domaće atletičarke. Prva kroz cilj trase od 10 kilometara prošla je mlada Milica Tomašević. Ona je pomenutu deonicu prešla u vremenu 38 minuta i 54 sekunde. Drugo mesto osvojila je Aleksandra Kostadinović (39:54), dok se na trećem mestu našla Jovana Stelkić (41:54).

Sava osiguranje porodična trka

Iz arhive Beogradskog maratona.

Sada već tradicionalni, 3. Jesenji Beogradski polumaraton ostaće upamćen i po učesnicima Sava osiguranje porodične trke na trasi dužine 2,3 km.

Za dobru atmosferu bili su zaduženi bubnjari “Balkanske Lavine” osnovane od strane legendarnog Dragoljuba Đuričića koji je više od 10 godina bio neizostavni deo svakog Beogradskog maratona. U njegovu čast su njegovi prijatelji i poštovaoci, prošetali u majicama sa likom pokojnog muzičara i time poručili da su deo njegove porodice i da sećanje na Dragoljuba i njegovu energiju nikada neće izbledeti.

“Veoma smo zadovoljni što smo vratili Jesenji Beogradski polumaraton kao trku sa kojom zatvaramo trkačku sezonu na spektakularan način. Cilj nam je da trkači na našim trkama počinju i završavaju sezonu. Ovo je treći i do sada najbrojniji Beogradski polumaraton sa skoro 4000 učesnika.

U periodu nakon polumaratona, želimo da čujemo utiske maratonaca o novitetima koje smo uveli, kako bismo se dobro pripremili za proleće i najmasovniji sportski događaja koji naša zemlja ima.

„Ovde pre svega mislim na bezbednosne mere u starnoj i ciljnoj zoni, ali i na kvalitet same organizacije nakon reorganizacije preduzeća, kvalitet učesničkog paketa i medalje, zabavu i navijačke stanice koje organizujemo duž trase i sve ostale segmente koje su našim učesnicima važni”, izjavio je Darko Habuš, direktor Beogradskog maratona i dodao:

“Čestitam svim pobednicima i još jednom hvala svim partnerima na velikoj podršci, zajedno smo pokazali da delimo ista načela – važnost promocije zdravog načina života i motivaciju ljudi da se bave sportom, ali smo i pokazali da zajedno možemo “Uvek više!” kako kaže naš slogan.”

Manifestacija koju svi slavimo kao praznik sporta i druženja na ulicama Beograda okupila je blizu 4000 učesnika na sve tri trke, od čega 250 stranaca iz 45 zemalja sveta.

Nike izazov: Testiraj koliko si brz/a ovog vikenda u Galeriji!
Dejan Nikolić, bivši dugogodišnji direktor Beogradskog maratona postao ambasador AIMS-a
Tags: , , , ,

Povezani članci

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Fill out this field
Fill out this field
Molimo vas da unesete valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed