blank
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Vesti

Sergej Bubka na Beogradskom maratonu

Da li će nas posetiti Sergej Bubka na Beogradskom maratonu?

Beogradski maraton ulazi u završnu fazu priprema za održavanje jubilarnog 25. izdanja 21.04.2012. godine. Trčanje.rs je tim povodom napravilo ekskluzivni intervju sa direktorom Beogradskog maratona, gospodinom Dejanom Nikolićem, koji ćete moči da pročitate u toku sledeće nedelje.

U isčekivanju odgovora, koja nam je Gospodin Nikolić dao na interesantna pitanja veza koja smo mu postavili, možemo sa zadovoljstvom da prenesemo najavu organizatora da će nas u aprilu ove godine ponovo posetiti jedan od najboljih atletičara svih vremena Sergej Bubka.

Potpredsednik Svetske asocijacije atletskih federacija (IAAF) i još uvek aktuelni svetski rekorder u skoku s motkom (6.14 m na otvorenom i 6.15 m u dvorani) Sergej Bubka najavio je mogućnost da ponovo bude specijalni gost na ovogodišnjem Beogradskom maratonu.

Bubka je ranije u istoj funkciji bio i na 10. Beogradskom Štark maratonu 1997. godine kada je izjavio da je bio izuzetno zadovoljan organizacijom maratona i atmosferom u Beogradu tokom održavanja ovog događaja. Mogućnost da Bubka posle 15 godina ponovo poseti prestonicu Srbije i tako podrži organizatore i bude u prilici da oceni značaj novog jubileja – bila bi veliki podsticaj za ovaj događaj i nastavak tradicije Beogradskog maratona da svake godine ima vrhunske promotere.

Sergej Bubka

Bubka je među retkim sportistima koji je tokom svoje karijere osvojio sve što je bilo moguće ostvariti. Bio je evropski prvak i rekorder u dvorani i na otvorenom, svetski rekorder (svetski rekord je obarao 35 puta) i šestostruki svetski prvak, olimpijski rekorder i šampion i svakako jedna od najznačajnijih figura u istoriji sporta sa mnogo nagrada i priznanja uključujući i titulu najboljeg sportiste sveta.

Bubka je danas predsednik Olimpijskog komiteta Ukrajine, predsedava sektorom za razvoj u IAAF-u, član je IOC (Međunarodni olimpijski komitet) i izuzetno je aktivan u mnogobrojnim humanitarnim i sportskim programima, posebno za decu i mlade.

Sem ove vesti sigurno nas raduje to što je Svetska atletska federacija svrstala Beogradski maraton na listu onih trka na kojima se može obezbediti norma za London 2012. Nadajmo se da će to biti motiv više velikanima svetskog maratona, da nas posete u Aprilu.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Mi ćemo svakako biti na ulicama Beograda, a vi? Koga biste voleli da vidite u ulozi promotera u narednim godinama?

3 Comments

3 Comments

 1. Zoran R.

  13.01.2012 at 11:17

  Mala greška u tekstu, pasus ispod slike Sergeja Bubke…posetiće nas OVE godine a ne sledeće (čisto da ne bude zabune).
  I još jedna informacija, ovogodišnji BG maraton je i Balkansko prvenstvo u maratonu!

  A koga bih voleo da vidim u ulozi promotera…pa recimo Gebrselassia :) 

  • ZDRAVKO MIŠOVIĆ

   13.01.2012 at 21:26

   Sve je to lepo ali me interesuje, gde je tu domaće prvenstvo, ko je u reprenzetaciji za balkansko, podrška domaćim takmičarima… Ako je Bg maraton najveći kod nas a jeste, logično je da bude i naše prvenstvo… Drago mi je da će biti svetskih trkača(nadam se) , ali pitanje, gde su tu naši maratonci?

Uključi se u diskusiju

Povezani članci

* BEOGRADSKI MARATON *

Prijave za 3. jesenji Beogradski polumaraton su zvanično otvorene! Svi trkači koji žele da iskoriste priliku da finiširaju trkačku sezonu u velikom stilu i...

* BEOGRADSKI MARATON *

Povodom tradicionalne dm Ženske trke u organizaciji Beogradskog maratona, danas je održana konferencija za medije u hotelu Mona Plaza na kojoj je najavljeno da...

Vesti

Delegacija Beogradskog maratona predvođena direktorom Darkom Habušem prisustvuje prestižnoj Evropskoj trkačkoj biznis konferenciji od 15. do 17. septembra 2022. u Stokholmu, u Švedskoj. Treće...

* BEOGRADSKI MARATON *

Ova priča je verovatno dobro poznata svakom trkaču koji ima iskustva sa trkama: dolazite na trku, počinjete da se raspakujete i shvatate da ste...