* NaslovnaVesti

Kipchoge postaje trener i mentor! Ne brinite i dalje će trčati

Nema komentara

Eliud Kipchoge, koji je dominirao trčanjem poslednje dve decenije i osvojio bezbroj medalja i priznanja, sada postaje trener i mentor. Radi se o U20 Svetskom atletskom izbegličkom timu (World Athletics Athlete Refugee Team ). Prema Svetskoj atletici, Kipchoge će preuzeti ulogu mentora i asistenta, kako bi obrazovao i inspirisao buduće sportiste izbeglice.

Pročitajte i: Nike odao počast jednom od največih maratonaca na svetu: Statua i staza u čast Eliuda Kipchogea


Svetski atletski tim za izbeglice se sastoji od sportista koji su pobegli od nasilja i sukoba u svojoj zemlji.
Tim je osnovan 2016. godine i od tada je evoluirao u jedini celogodišnji elitni program za izbeglice na svetu. Olimpijski tim izbeglica imao je svoj prvi takmičarski nastup na Olimpijskim igrama 2016. i od tada se takmičio na većini događaja Svetske atletike (WA).

Janeth Jepkosgei biće mentor U20

Kipchoge i glavni trener tima, Janeth Jepkosgei, bivša svetska šampionka na 800 metara, biće mentor U20 timu na Svetskom atletskom prvenstvu za U20 2024. u Limi, Peru, sledećeg avgusta.

Mentorstvo dvostrukog olimpijskog šampiona počeće u januaru. Kako navodi Svetska atletika:

„Kipchoge će motivisati članove tima tako što će podeliti svoje znanje i disciplinu u sportu, istovremeno ih ohrabrujući da nastave sa obrazovanjem i čitaju knjige, što je jedna od njegovih strasti,“ navodi se u saopštenju za javnost.

Imajte na umu da Kipchogeova nova uloga ne znači da će prekinuti svoju karijeru. Ovaj 39-godišnjak i dalje ima aspiracije da osvoji svaki Abbott World Marathon Major . Nedostaju mu samo Njujork i Boston. Kao i treću titulu na Olimpijskom maratonu sledeće godine u Parizu.

Imati Kipchogea kao trenera je neverovatna prilika za svakog trkača. Uz svoje ime ima 11 pobeda na Abbott World Marathon Major i četiri olimpijske medalje. Uvereni smo da on ,,zna nešto“ o trčanju.

Lazar Filipović i Jovan Ponjević: Prioritet je nam zajednički uspeh!
Kako su prošli domaći atletičari na Evropskom prvenstvu u krosu?
Tags: ,

Povezani članci

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Fill out this field
Fill out this field
Molimo vas da unesete valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed