Vesti

„Moja mama je brža od mog tate!“ – Mame na Beogradskom maratonu

1 komentar

 Po prvi put, na Beogradskom maratonu, trčaće mame sa bebama zahvaljujući Mama Fit Koncept-u koji je rešio da pokrene ovu divnu inicijativu. Mama Fit poziva sve mame da zajedno prošetaju-trčkaju na Trci zadovoljstva u okviru 29. Beogradskog maratona!

U subotu, 16.03.2016. u Beogradu, održava se Beogradski maraton, a jedna od disciplina je Trka zadovoljstva koja je manifestacionog karaktera.

Mama Fit ove godine poziva sve mame i one koje će to uskoro postati, da se pridruže Trci od 5 km i da zajedno pokažu da #MameToMogu. Sa svojim bebićima-tegićima, mame će svojim prisustvom ulepšati ovu manifestaciju i učiniti da bude vesela, piskutava i nasmejana.

„Mame su pravi primer i one najbolje znaju šta znači trčati (šetati) iz zadovoljstva. To treba svima i da pokažu!“ – kaže Aleksandra Vranešević, osnivačica Mama Fit Koncept-a.

„Upravo zato je Mama Fit rešio da okupi mame i da pozove i ostale članove porodice da im daju podršku!“ – kaže ona.

#mametomogu
#mametomogu

Prijave se vrše na Facebook-u u okviru posebno kreiranog događaja „Moja mama je brža od mog tate!“.

Učešće je, naravno, besplatno i mesta nisu ograničena. Trenutno je prijavljeno više od 200 učesnika. Sve dodatne informacije mogu da se nađu i na Mama Fit Facebook stranici.

„Prijave stižu bez prestanka. Mame su oduševljene idejom i previše je reči hvale. Javljaju se i trudnice. Irena koja nam dolazi iz Kragujevca, mama trogodišnjeg Isaka, trčaće polumaraton! Njen suprug Uroš će se nama pridružiti. Tu je i nekoliko mama sa troje dece, ali i onih čije bebe imaju samo mesec i po dana. Odziv je definitivno premašio naša očekivanja! Uzbuđenje raste, a mame ne mogu da dočekaju subotu. Nadamo se da će nas vreme poslužiti.“

#bebićtegić
#bebićtegić

– kaže Jelena Kanjuh, Mama Fit saradnica.

„Imali smo poteškoća da pribavimo novčana sredstva, što je vrlo poražavajuće jer, ova akcija ima za cilj promociju pravih vrednosti. Zahvaljujući kompaniji Pharmanova, koja je uvek uz nas i koja je i ovog puta prepoznala dobrobiti ovakve akcije, obezbedili smo outfit za više od polovine učesnika. Tu je i Fitnes centar Funfit koji će obradovati mame i nagraditi prve tri koje stignu do cilja!“

– izjavila je Aleksandra.

Zašto mame na Trci zadovoljstva?

 • Jer svi treba da znaju koliko je mama Važna.
 • Jer svi treba da znaju da je šetnja dobra za mame, a ne samo za bebe.
 • Jer svi treba da znaju da posle porođaja, ali i u trudnoći, šetnja nije nimalo laka aktivnost.
 • Jer svi treba da znaju koliko je mama Snažna, da i pored bezbroj neprospavanih noći uvek ima snage za još koji kilometar.
 • Jer svi treba da znaju da mama mora da brine i o svojim potrebama, da bude ispunjena, Srećna.
 • Jer svi treba da znaju da je biti mama nešto najlepše.
 • Jer svi treba da znaju da si Ti još jedna u nizu Mama Fit dama.
 • Jer svi treba da znaju da nas je mnogo!

Photocredit: mama fit, featured photo je preuzet.

 

Trkači Novi Sad – i po kiši i po snegu i tako već tri godine!
Kako savladati letenje u tri lekcije

Povezani članci

1 komentar. Leave new

 • Jao divno…. bravo za mlade mame… Ja nisam tada trčala kada mi je sin bio beba…. ali podržavam i kao maratonka , navijam za mame.Moj sin sada ima osamnaest godina, često trči zajedno sa mnom i istrčaće trku zadovoljstva. Učenice trče polumaraton… devojke, mame, zrele žene i bake u doobrim godinama.. .trče…da pokažu muškom rodu kako su snažne, jake , organizovane i pune energije… u ovoj zemlji Srbiji treba da se više čuje glas mama, baka i devojaka… one su svetla strana naše planete…
  Mame treba da trče, …jer ne treba samo da sede kući i kuvaju… smrde na luk i ispijaju kafice… mame treba da trče, jer su dobar primer svojoj deci i mužu, ako ih podržavaju… a često to nije slučaj….mame treba da trče da za sebe , pre svega , pa onda i za druge , budu fit, lepe i ženstvene.. ravnih stomaka, bez otromboljenog sala…. jer Srpkinje su lepe… mame treba da trče jer trčanje oslobadja stres kojem su izložene svakodnevno zbog nagomilanih obaveza… mame treba da trče jer je trčanje način da pobegnemo od ružnih stvari i vidimo nešto novo, putujemo, družimo se… ne živimo u pećinskom dobu kada su mame, žene samo sedele za šporetom… mame treba da trče, kako ne bi sedele pored kompa i ispijale kafe, jer je to loš primer deci…. čak i bebama… i pre svega mame treba da trče ,… kako bi beba protrčala jednog dana kao što ću ja sa mojom bratanicom Sofijom… ona će tada imati dvadeset, ja sedamdeset.. ali ću i dalje trčati… navijam za mame na bg maratonu!!!!

  Odgovori

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Fill out this field
Fill out this field
Molimo vas da unesete valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed