Vesti

400 trkača finiširalo polumaraton u Japanu ispod 1:10!

Nema komentara

Na Beogradskom maratonu 2019. godine polumaraton je istrčalo nešto preko 1700 žena i više od 3300 muškaraca. Svega dva trkača su istrčala polumaraton za manje od jednog sata i 10 minuta, dok je treći uspeo za 01:10:23 (svi rezultati ovde).

U Japanu iste godine, 400 trkača uspeva da istrči polumaraton za manje od sat i 10!

Nije neko značajno poređenje, ali pročitavši ovu vest, prvo me je zanimalo koliko se to samo razlikuje od trenutnih prilika kod nas.

17. novembra ove godine, na jednom od naboljih trkačkih događaja u Japanu, Ageo City Half-Marathon-u, polumaratonsku distancu je završilo oko 5000 trkača, a među njima mnogi su studenti koji se bore za mesto na dva Tokijska takmičenja na kome nastupaju samo najbolji predstavnici univerziteta i koji okupljaju milionsku publiku i više su tradicionalni i nacionalni događaji nego puko sportsko nadmetanje.

Rezultati Ageo City Half-Marathon

Na ovogodišnjem polumaratonu, nisu svi brzi finišeri Japanci, ali Japan jeste poznat kao jedna od najvećih baza brzih trkača na svetu, a jedan od popularnijih događaja u zemlji su „ekidens“ odnosno štafete.

Inače, 2016. godine, istu trku završilo je preko 360 trkača sa isto tako impresivnim rezultatima!

Gde učiti o marketingu i sponzorstvima u sportu? Na SPORTO 2020, najvećoj regionalnoj i sigurno jednoj od najboljih evropskih konferencija. Pratite Dnevne opservacje! [DO#67]
OTKRIVAMO – Šta je zajedničko astronautima i trkačima?
Tags: ,

Povezani članci

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Fill out this field
Fill out this field
Molimo vas da unesete valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed