Vesti

Reč trenera 09/2011: Prelep je osećaj kada nekome pomažete da ostvari svoj potencijal

Nema komentara

Tekst je prvobitno objavljen 15. septembra 2011. godine, glavnog trenera Road Runners Club Trčanje.rs (danas Belgrade Running Club), Ivana Radenkovića.

Prošlo je osam meseci od početka rada RRC Trčanje.rs. U narednim nedeljama očekujemo i stotog jubilarnog člana.

Četiri meseca priprema za Ljubljanski maraton

Priprema i odlazak na Ljubljanski maraton 23.oktobra je glavni projekat koji RRC Trčanje.rs sprovdi u drugoj polovini 2011.

Na desetine naših članova se priprema da u Ljubljani istrči svoj prvi maraton ili polumaraton, da obori svoj rekord ili samo uživa trčeći trku kroz Ljubljanu. Na sajtu smo ponudili program od 16 nedelja koji pomaže apsolutnom početniku da se spremi za polumaraton i ide sa nama u Ljubljanu.

U okviru priprema trkači/ce našeg Kluba su imali priliku da isprobaju trenažna sredstva i metode koje koriste vrhunski sportisti, ali intenziteta i obima prilagođenim rekreatiovcima. Ulazimo u poslednju fazu priprema i dižemo sportsku formu na maksimum za drugu polovinu oktobra.

Najlepši je početak

Najveću inspiraciju pronalazim u radu sa početnicima/cama u trčanju. To je period najintenzivnijeg razvoja trkačkih sposobnosti. Ali je takođe i najosetljiviji period. Period kad se najlakše odustaje i vraća se starim navikama.

Prelep je osećaj kada nekom pomažete da ostvari svoj potencijal, kad pratite napredak iz nedelje u nedelju kako se broj kilometara sigurmo povećava i približava cifri od 21.

Sportska kultura

Misija Trčanja.rs je promena kulture življenja. Trčanje je samo još jedan od aspekata rada na sebi koji doprinosi poboljšanju kvaliteta ličnog života.

Mi želimo da damo doprinos stvaranju zdravijeg društva. Zdravo društvo je skup zdravih pojedinaca koji čine to društvo i njihovih međusobnih odnosa. Zato je naš zadatak da radimo kako na telesnom tako i na duhovnom razvoju svih nas.

Nije dobro da jedan osvaja medalje, a miloni sede, gledaju, raduju se tuđim uspesima i niša ne rade kako bi popravili svoj život.

Naše društvo zamišljam kao društvo aktivnih ljudi, u kome milioni treninraju, postižu lične uspehe i raduju se svojim rezultatima.  A taj jedan je samo neko ko može da posluži kao inspiracija ili uzor mlađima.

Trenirajte u RRC Tčanje.rs

Klub Trčanje.rs predstavlja jednu oazu zdravopg načina života. Dođite da se upoznamo, da osetite atmosferu na treningu, da budete u društvu ljudi sa pozitivnim pogledom na svet. U takvom okruženju ćete mnogo laške napedovati ka svojim sportskim ciljevima.

Moj prvi polumaraton – Ljubljana 2011 #11
Beograd = Fastest day on Earth!
Tags: ,

Povezani članci

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Fill out this field
Fill out this field
Molimo vas da unesete valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed