Connect with us

Hi, what are you looking for?

Vesti

Elzan Bibić pobedio na Warandecross Krosu u Holandiji

Elzan Bibić, atletičar iz Novog Pazara, je pobedio u konkurenciji seniora ovog vikenda na Warandecross krosu. Radi se o jednom od najistaknutijih kroseva u Evropi, koji je ove godine održan u Tilburgu, Holandiji.

Warandecross ima srebrnu oznaku Svetske atletike. A Elzan Bibić je ovom pobedom pokazao sjajnu formu pred Prvenstvo Evrope u krosu.

10 kilometara za 29:26 minuta

Elzan je deonicu od 10 km pretrčao za 29:26 minuta, dok je drugo mesto zauzeo takmičar iz Holandije Stan Niesten rezultatom 29:34, a treći je bio Filmon Tesfu takodje iz Holandije sa istim rezultatom kao drugoplasirani.

“Ova trka mi je bila dobra kontrola pred kros Evrope i dobar pokazatelj da sam na pravom putu. Najbitnije je da sam zdrav i da mogu dobro da treniram. Do krosa Evrope ostalo je manje od dve nedelje tako da se nadam visokom plasmanu “, rekao je Bibić.

Elzan je bio bolji od prošlogodišnjeg pobednika Mike Foppen, za 32 sekunde (29:56). Neki od velikih trkača su pobeđivali na Warandecross-u tokom godina, uključujući bivšu svetsku šampionku u krosu Gete Vami (1995, 1996, 1997), bivšeg svetskog rekordera na 5000 i 10 000 metara Kenenisa Bekele (2000) i Holanđanin Sifan Hasan (2013, 2014, 2015).

Istorijat Warandecross krosa

Fotka sa Warandeloop.nl: Warandaloop-Gepl ad van Heijning 1970

Warandeross Tilburg je nastao 1956. godine a tokom godina je prerastao iz kros/fitnes trčanja regionalnog karaktera do trodnevnog vrhunskog događaja sa međunarodnom nivou. Ovo je jedina kros trka u Holandiji sa takozvanim Cross Permit Meeting statusom, koji dodeljuje Evropsko atletsko udruženje EA.

Warandeross Tilburg organizuje Međunarodna fondacija Warandeross u saradnji sa Atletskim savezom Atila. U nedeljama neposredno pre i tokom događaja, postoji oko 250 posvećenih volontera koji već dugi niz godina doprinose uspehu Warandeross-a.

Naslovna fotografija Erik van Leeuwen, Izvor sas.org.rs

Click to comment

Uključi se u diskusiju

Povezani članci

Oprema za trčanje

Kako da izaberemo najbolje patike za trčanje u 2022? To je verovatno nemoguća misija jer ne postoji jedna patika za koju bi smo mogli...

Vesti

Nenad Zivkovic je 11. decembra istrčao deonicu od Kruševca do Kopaonika u dužini od 84km sa ukupnim usponom od 2000mnv. Izabrao je baš ovaj...

Vesti

Tifanne Thayme, Kanađanka koja živi u Dubajiu, je oborila Ginisov svetski rekord (očekuje ratifikaciju) na Adnoc Abu Dhabi maratonu u Ujedinjenim Arapskim Emiratima u...

Vesti

Diana Kipyokei je suspendovana na šest godina (zajedno sa Purity Rionoripo – 5 godina), a titula sa Bostonskog maratona 2021. joj je oduzeta. Naime,...