Vesti

Elzan Bibić pobedio na Warandecross Krosu u Holandiji

Nema komentara

Elzan Bibić, atletičar iz Novog Pazara, je pobedio u konkurenciji seniora ovog vikenda na Warandecross krosu. Radi se o jednom od najistaknutijih kroseva u Evropi, koji je ove godine održan u Tilburgu, Holandiji.

Warandecross ima srebrnu oznaku Svetske atletike. A Elzan Bibić je ovom pobedom pokazao sjajnu formu pred Prvenstvo Evrope u krosu.

10 kilometara za 29:26 minuta

Elzan je deonicu od 10 km pretrčao za 29:26 minuta, dok je drugo mesto zauzeo takmičar iz Holandije Stan Niesten rezultatom 29:34, a treći je bio Filmon Tesfu takodje iz Holandije sa istim rezultatom kao drugoplasirani.

“Ova trka mi je bila dobra kontrola pred kros Evrope i dobar pokazatelj da sam na pravom putu. Najbitnije je da sam zdrav i da mogu dobro da treniram. Do krosa Evrope ostalo je manje od dve nedelje tako da se nadam visokom plasmanu “, rekao je Bibić.

Elzan je bio bolji od prošlogodišnjeg pobednika Mike Foppen, za 32 sekunde (29:56). Neki od velikih trkača su pobeđivali na Warandecross-u tokom godina, uključujući bivšu svetsku šampionku u krosu Gete Vami (1995, 1996, 1997), bivšeg svetskog rekordera na 5000 i 10 000 metara Kenenisa Bekele (2000) i Holanđanin Sifan Hasan (2013, 2014, 2015).

Istorijat Warandecross krosa

Fotka sa Warandeloop.nl: Warandaloop-Gepl ad van Heijning 1970

Warandeross Tilburg je nastao 1956. godine a tokom godina je prerastao iz kros/fitnes trčanja regionalnog karaktera do trodnevnog vrhunskog događaja sa međunarodnom nivou. Ovo je jedina kros trka u Holandiji sa takozvanim Cross Permit Meeting statusom, koji dodeljuje Evropsko atletsko udruženje EA.

Warandeross Tilburg organizuje Međunarodna fondacija Warandeross u saradnji sa Atletskim savezom Atila. U nedeljama neposredno pre i tokom događaja, postoji oko 250 posvećenih volontera koji već dugi niz godina doprinose uspehu Warandeross-a.

Naslovna fotografija Erik van Leeuwen, Izvor sas.org.rs

Dejan Nikolić, bivši dugogodišnji direktor Beogradskog maratona postao ambasador AIMS-a
Pet najboljih srpskih sprintera u Južnoj Africi na pripremama
Tags: , , ,

Povezani članci

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Fill out this field
Fill out this field
Molimo vas da unesete valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed