** SidebarVesti

Kipchoge dobio Nagradu princeze od Asturijasa

2 komentara

Eliud Kipchoge je dobio Nagradu princeze od Asturijasa. Povodom nagrade, Kipchoge je napisao na svom Facebook profilu:

,,Dobijanje nagrade princeze od Asturije večeras me ispunjava sa čašću, jer je to priznanje za nešto u šta sam potpuno verovao tokom svoje karijere. Za neke je trčanje jednostavno čin fizičkog pokreta. Ali otkad sam kao dečak počeo da trčim u Kapsabetu u Keniji, znao sam da trčanje znači nešto mnogo veće od toga. Trčanje nije samo fizičko kretanje. Trčanje je vozilo koje ima moć da nas ujedini. Veličinu možemo postići samo ako u potpunosti verujemo da nas ništa ne sputava. Ne postoje granice, samo ono u šta nas naš um navede da poverujemo. Zato vas pozivam da vidite svet na ovaj način. Videti svet bez granica i videti sve što je moguće. Svet trčanja je srećan svet. Svet trčanja je ujedinjen svet.“

Nagrade princeze od Asturijasa su serija godišnjih nagrada koje u Španiji dodeljuje Fondacija princeze od Asturije pojedincima, entitetima ili organizacijama iz celog sveta koji ostvaruju značajna dostignuća u nauci, humanističkim naukama i javnim poslovima.

Nagrade se dodeljuju svakog oktobra na svečanoj ceremoniji u Teatru Campoamor u Ovijedu, glavnom gradu Kneževine Asturije. I uručuje ih princeza od Asturije. Svaki primalac koji je prisutan na ceremoniji dobija diplomu, skulpturu ekspresno kreiranu za nagrade španskog vajara Žoana Miroa i iglu sa amblemom Fondacije. Postoji i novčana nagrada od 50.000 evra za svaku kategoriju; ovaj iznos se deli ako kategorija ima više od jednog primaoca.

 

 

1. Poletov polumaraton: Trčimo zajedno za Natašu Minić
Angelina Topić Evropska zvezda u usponu
Tags:

Povezani članci

2 komentara. Leave new

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Fill out this field
Fill out this field
Molimo vas da unesete valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed