Connect with us

Hi, what are you looking for?

Vesti

Adidas je kreirao prvu ekološku patiku – a 50 pari biće podeljeno širom sveta!

Povodom Svetskog dana okeana, adidas i organizacija „Parley for the Oceans“ predstavljaju limitirano izdanje legendarne adidas x Parley trkačke patike. Ovo je prva patika napravljena inovativnom tehnologijom za izradu proizvoda visokih performansi koja koristi recikliranu plastiku iz okeana.

Kako patika koristi recikliran materijal?

adidasxParley 2

Neka mreže čuvaju tvoje zglobove, umesto da zagađuju okeane

Gornjište patike je napravljeno od Parley Ocean Plastic® materijala koji je prikupljen u priobalnim oblastima Maldiva, kao i iz ilegalno postavljenih ribarskih mreža koje je pronašla partnerska organizacija „Sea Shepherd“. Patika je napravljena najinovativnijom adidas proizvodnom metodom: adidas Tailored Fibre tehnologijom, revolucionarnom, proizvodnom tehnikom koja omogućava jedinstveni dizajn obuće koji se prilagođava individualnim potrebama svakog sportiste.

Svetski poznata fudbalska legenda i menadžer Real Madrida, Zinedin Zidan, pridružio se pokretu

 „Ovo je vrlo inspirativno partnerstvo. Ono što adidas i Parley rade je zadivljujuće – pretvaraju otpad u trkačke patike, pokazujući da čak i stvari koje štete planeti mogu biti iskorišćene da se stvori nešto posebno.“

 Kako ti možeš da se uključiš?

Sećate se kada smo najavili ove patike? Pre malo manje od godinu dana :) I konačno su tu, a možda jedan par stigne do tvoje adrese:

Počevši od 8. juna, Svetskog dana okena, pa sve do kraja jula 2016. ljudi će širom sveta moći da osvoje jedan od 50 dostupnih pari ovih patika učešćem u Instragram takmičenju.

Treba da kreiraju video i pokažu kako izbegavaju upotrebu plastičnih proizvoda i na taj način podrže Parley-jev Ocean Plastic Program. Sva pravila kao i zemlje gde će takmičenje biti održano biće objavljeni na društvenim mrežama adidasa i Parley-a.

Paertnerstvo za čistije okeane

Paertnerstvo za čistije okeane

Sa ciljem da razvija i podržava nove tehnologije, tokom prošle godine adidas i „Parley for the Oceans“ su radili na tome da plastiku iz okena pretvore u tehnički materijal koji može da se koristi za izradu proizvoda. Ova patika prva je u seriji proizvoda koje adidas proizvodi koristeći Parley Ocean Plastic® materijal.

U drugoj polovini 2016., jedna od najvećih adidas franšiza koristiće Parley Ocean Plastic® za prvu komercijalnu obuću predstavljenu u saradnji adidasa i „Parley for the Oceans“.

(nadamo se da je running program u pitanju :))

Click to comment

Uključi se u diskusiju

Povezani članci