Gedžeti za trčanjeTrail & TrekingVesti

Sledeća generacija Garmin satova idealna za trejl trkače

Nema komentara

Sledeća generacija Garmin pametnih satova najavljuje veliki bum. Ne samo što će imati OLED ekrane sa solarnim punjenjem, nego će oni biti osetljivi i na dodir tako da možete da pretražujete mape prelaskom prsta.

Prijavili su novi patent koji je objavila Američka kancelarija za patente i žigove (USPTO). Ono što karakteriše ovaj patent je da kombinuje tri tehnologije u jednom uređaju. Em što pruža jasan i raznobojan ekran, produžžava i vek baterije i lak je za rukovanje togom korošćenja navigacije.

Pri kupovini novog sportskog sata, važno je da znate da postoje dva glavna tipa ekrana koja bi trebalo uzeti u obzir:

  • OLED ekrani (Poput onih na Garmin Epik i Venu 2) koji su živopisni i posebno dobri pri korišćenju mapa, ali koji troše više energije i ne mogu solarno da se pune
  • Ekrani sa memorijom u pikselima (poput onih na Garmin Forerunner 945 i Fenik 7) koji imaju tendenciju da budu zamućeni i potrebno im je pozadinsko osvetljenje kada okruženje nije dovoljno osvetljeno, ali troši manje energije i može biti prekriveno slojem fotonaponskog materijala kako bi se baterija sata sačuvala.

Garmin predao prijavu za patent

Garmin Instinct 2

U februaru ove godine, USPTO je objavio prijavu kompanije Garmin, koja je tražila da patentira zanimljiv i nov tip tehnologije ekrana za svoje najbolje GPS satove, biciklističke računare i ručne GPS jedinice.

U dokumentu je objašnjeno kako, umesto toga da postavi male trake fotonaponskog materijala između podpiksela koji čine ekran.

Rezultat? Najbolje iz oba sveta – sat koji izgleda sjajno kada prikazuje mape i radi danima sa samo jednim punjenjem dnevne doze sunčeve svetlosti (odličan način za punjenje kada kampujete, ili trčite trejl).

Nova tehnologija satova idealna za trejl trkače

Sada je Garmin poslao propratnu prijavu detaljnijim opisom kako bi ova tehnologija ekrana tačno funkcionisala u stvarnom svetu – i zvuči impresivno. Najnovija patentana prijava objašnjava da će i touch ekran potencijalno biti deo nove serije.

Kako se navodi u dokumentu:

„Sat će uključivati korisnički intergejs, koji se može skladištiti u memoriji. On je reprezentativan za kontrolu prikaza informacija i podataka korisniku sata… Korisnički interfejs može obezbediti funkcionalnost koja omogućava korisniku da komunicira sa jednom ili više aplikacija preko ekrana osetljivog na dodir. Primeri aplikacija… za fitnes, za vežbanje, zdravlje, ishranu, za razmenu poruka, e-poštu, deljenje fotografija, kalendar, adresare…“

Dok satovi koji su odlični za avanture već postoje, zahvaljujući preciznom satelitskom pozicioniranju i dizajnu (Garmin Instinct 2 Solar i Forerunner 945), njihov glavni nedostatak je kontrola na dodir.

Nadajmo se da će buduće verzije GPS satova omogućiti da vidimo svetle mape u punoj boji kojima ćemo moći da upravljamo pokretom prsta, i to sa baterijom koja dugo traje i puni se uz pomoć sunčeve svetlosti.

Phillips je sponzor kategorije gežeti.

Jedan trkač je umro, a 16 ih je hospitalizovano zbog vlažnosti vazduha i vrućine koja je pogodila RBC polumaraton u Bruklinu
Strava aplikacija došla do broja od 100.000.000 korisnika
Tags:

Povezani članci

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Fill out this field
Fill out this field
Molimo vas da unesete valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed