blank
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Najave trka

“Trail race Kopaonik” – trail po svačijoj meri

Tereni Nacionalnog parka Kopaonik po sedmi put za redom ugostiće trkače iz zemlje i regiona na dobro poznatoj trci “Trail race Kopaonik”, koja će se održati u subotu 30. jula sa početkom u 11h.

Pred učesnicima će se naći neke od najlepših šumskih i planinskih staza u okviru Nacionalnog parka Kopaonik, a sama trka prolaziće kroz zaštićena područja Crvenih Bara, ali i preko grebena male i velike Gobelje, Mekih presedla i Hajdučice.

“Trail race Kopaonik” je prilagođen i početnicima i iskusnijim trkačima

Trka je prilagođena apsolutnim početnicima i iskusnim trkačima.

Trka “Trail race Kopaonik” prilagođena je kako apsolutnim početnicima koji se tek upoznaju sa svetom trčanja u prirodi, ali i iskusnijim trkačima kojima nešto veća kilometraža neće predstavljati preveliki problem.

Valovite staze bez teških uspona

Staze su valovite bez teških uspona.

Staze su koncipirane tako da su valovite, bez teških uspona kako bi bile prilagođene velikom broju učesnika, bez obzira da li žele da se oprobaju na kraćoj stazi od 7km ili nešto dužoj od 15km.

“Želja nam je bila da učesnicima pružimo mogućnost da upozaju i zavole svet trčanja u prirodi, a da istovremeno uživaju u prelepim predelima Nacionalnog parka Kopaonik. Osim toga, staza je idealna da se steknu prva iskustva za dalje napredovanje u trail trčanju, kao i da na adekvatan način pripreme sebe za neke nove trke i veće dužine” – ističu ispred organizacije.

Prethodnih godina trka “Trail race Kopaonik” zajedno sa biciklističkim maratonom “Tri strane Kopaonika” formirala je najposećeniji vikend letenje sezone na Kopaoniku, a sudeći po trenutnom broju prijava, kraj jula na Kopaoniku će i ove godine obežiti veliki broj ljubitelja avanture, sporta i boravka u prirodi. 

Revijalna “Trail race Kids”

Biće organizovana i revijalna trka za najmlađe pod nazivom “Trail race Kids” koja će okupiti mališane starosti od 2 do 12 godina.

U subotu, 30. jula, a odmah nakon završetka glavnog događaja, biće organizovana i revijalna trka za najmlađe pod nazivom “Trail race Kids” koja će okupiti mališane starosti od 2 do 12 godina i pružiti im uživanje u trčanju po mekanoj travnatoj podlozi.

Na ovoj trci su svi pobednici, a organizator će svim mališanima obezbediti prikladne medalje, kao i poklon pakete sponzora i prijatelja trke.

Manifestacija “Dani borovnice”

Važno je napomenuti da ovo nije samo sportski vikend, jer se u istom periodu održava i dugogodišnja manifestacija “Dani borovnice” u organizaciji Opštine Raška te je obezbeđen i bogat kulturno-umetnički program za sve posetioce tokom vikenda.

Biće organizovano takmičenje u branju borovnica, ali i degustacija različitih proizvoda od borovnice. Takođe, svi učesnici mogu iskoristiti slobodno vreme tokom vikenda da upoznaju neke od predivnih lokaliteta u okviru Nacionalnog parka Kopaonik, poput vodopada “Jelovarnik”, Markovog kamena, Treske, Kukavice, Kozjih stena, Belih (Orlovih) stena ili Jankovih bara.  

Svoje učešće na trkama već su potvrdili brojni vrhunski sportisti.


Svoje učešće na trkama već su potvrdili brojni vrhunski sportisti i osvajači medalja na prošlogodišnjim izdanjima ove, ali i drugih sličnih manifestacija u našoj zemlji, tako da nas očekuje jedan izuzetno zanimljiv i dinamičan vikend.

Opširnije informacije mogu se pronaći na sajtu trke: www.trailracekopaonik.com dok su prijave dostupne na sajtu www.prijavazatrku.rs

“Trail race Kopaonik” organizuje sportsko udruženje “Na sve strane” iz Beograda u saradnji sa TO Opštine Raška, JP Skijališta Srbije i Nacionalnim parkom Kopaonik.

Click to comment

Uključi se u diskusiju

Povezani članci

Oprema za trčanje

Kako da izaberemo najbolje patike za trčanje u 2022? To je verovatno nemoguća misija jer ne postoji jedna patika za koju bi smo mogli...

Vesti

Nenad Zivkovic je 11. decembra istrčao deonicu od Kruševca do Kopaonika u dužini od 84km sa ukupnim usponom od 2000mnv. Izabrao je baš ovaj...

Vesti

Tifanne Thayme, Kanađanka koja živi u Dubajiu, je oborila Ginisov svetski rekord (očekuje ratifikaciju) na Adnoc Abu Dhabi maratonu u Ujedinjenim Arapskim Emiratima u...

Vesti

Diana Kipyokei je suspendovana na šest godina (zajedno sa Purity Rionoripo – 5 godina), a titula sa Bostonskog maratona 2021. joj je oduzeta. Naime,...