* NaslovnaNewsTrkeVestiVideo

Konfuzija obeležila polumaraton Merida u Meksiku. Trkač pobedio na polumaratonu ali mu organizatori nisu verovali. VIDEO

Nema komentara

Argentinski trkač Huan Esteban Pizaro našao se u konfuziji na ciljnoj liniji koja je obeležila polumaraton Merida 2024.  u Meksiku. Huan Esteban Pizaro je završavao polumaraton Merida kao prvi trkač sa čak nekoliko minuta prednosti u odnosu na drugoplasiranog trkača. Ali dok je Pizaro trčao ka cilju i spremao se da prekine traku i pozira za pobedu, zbunjeni zvaničnik trke ga je zamenio za učesnika trke na 10K (trke na 10 km i polumaraton su se trčale istovremeno). Zvaničnici koji su držali traku brzo su je zatvorili, ostavljajući Pizara bez svog pobedničkog trenutka.

Zvaničnici su brzo shvatili grešku, ali je bilo kasno. Zamolili su Argentinca da se okrene i trči nazad na stazu i kroz ciljnu kapiju. Neustrašiv i verovatno podstaknut konfuzijom, Pizaro se, pošto je upravo pretrčao 21,1 kilometar, vratio na stazu za svoj drugi prolazak kroz cilj. Ovog puta je ušetao da prekine traku.

izvor: Running Magazine

Traka vs staza za trčanje – šta je bolje?
Trčanje zimi – zašto teže dišemo zimi?

Povezani članci

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Fill out this field
Fill out this field
Molimo vas da unesete valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed