Trke

U nedelju u 10h na Adi. Gost: BG maraton

4 komentara

Za trkače i trkačice nema odmora! U nedelju 25.4.2010. u 10h održaćemo revijalni zajednički trening na kome ćemo veoma lagano svi zajedno u jednoj grupi napraviti krug oko Ade. Nakon toga, u 11:30h, u goste nam dolazi čelna trojka iz Beogradskog maratona sa kojom ćemo u prijatnoj atmosferi sabrati utiske sa trke održane u nedelju. Komentari o zajedničkoj saradnji sa BG maratonom su od strane trkačke zajednice veoma pozitivni, te je i ovaj čin BG maratona lep gest koji potvđuje da je komunikacija uspostavljena i da svi su ciljevi zajednički.

Svi zajedno jedan krug oko Ade

Jedan od martovski treninga na Adi

Ideja jednog velikog zajedničkog trčanja potekla je od Milana kao aktivnost koja bi popularizovala trčanje kao sport i našu veliku družinu. Pored super zezanja u toku trčanja, ovo će biti prilika da svi zajedno treniramo i da i oni koji i nemogu tako brzo da pojure na trci vide da su i ovi profesionalci-rekreativci samo obični ljudi.

Čini nam se da je društvo sa sajta Trčanje.rs suviše ozbiljno shvaćeno od strane početnika koji nemaju hrabrosti da nam se pridruže misleći da smo mi zatvorena i elitna grupa brzih trkača. Među nama ima ljudi koji trče polumaraton 1:20:00 ali većina nas je bliža onom limitu od 2:00:00. Otuda i poziv svim trkačima i trkačicama koji su trčali polumaraton ili maraton dođu u nedelju na Adu da se upoznamo i proslavimo naša postignuća.

Šta dalje sa nedeljnim treninzima?

Mnogi od vas su nas pitali šta planiramo posle maratona i da li ćemo nastaviti sa zajedničkim nedeljnim treninzima? Naravno da nastavljamo, maraton je bio ideja vodilja u kojoj su rekreativci trebali da shvate da je dovoljno da zacrtaju cilj i krenu ka njemu. Uspeli ste, ostvarili ste nešto novo, čime možete biti ponosni. No, pored treninga sledi i sezona malih i prelepih trka, posebno po Vojvodini, na koje će verovatno mnogi ići. Ostaje da se saberemo, napravimo nove ciljeve, čujemo vaše želje i napravimo najbolji mogući plan za leto 2010!

Ada Ciganlija. Mesto sastajanja trkača za nedeljnom treningu je kafić Havana.

Po prvi put sam ovde. Šta su to nedeljni treninzi?

Nedeljni treninzi na Adi su nešto što smo počeli redovno da upražnjavamo u toku priprema za 23. Beogradski maraton, ali i pre toga. Znamo da su i vama treninzi puno značili, jer smo zajedno našli pravu meru trčanja i konstruktivnog druženja. Na druženjima posle trčanja smo učili jedni od drugih, širili pozitivna iskustva i davali podršku onima kojima je bila potrebna. Drago nam je da se izvestan broj učesnika na polumaratonu i maratonu pripremao po našim nedeljnim programima i istrčao trku sa osmehom na licu.

Dođite da trčimo zajedno! Biće super zabavno!

Bečki maraton 2010
1. Petrovdanski planinski ultramaraton

Povezani članci

4 komentara. Leave new

 • Dragi drugari sa trcanje.rs,

  U nedelju u 11h imam sastanak sa asocijacijom veterana u Beogradu u 11h. Dolazimo Zirić i ja, pa sam mislio da krenemo ranije, kako bi pre toga navratili do Ade, da se vidimo sa vama. U naslovu piše u 9h, a kasnije u tekstu piše da je trening u 10h, a nakon treninga sastanak sa čelnom trojkom Beogradskog maratona? Nešto mi je tu pobrkano, nisam baš najbolje shavtio tajming, molim vas da pojasnite.

  Odgovori
 • Jes bogomu bila je greška.

  Sebo, ipak je trening u 10h i to samo ovog vikenda jer neće biti baš jakog trčanja već više revijalno svi đuture da obrnemo krug oko Ade. Trčanje bi trebalo da se završi do 10:50. Nakon toga piće i razgovor sa Bg maratonom od 11:30.

  Bilo bi lepo da dođeš.. ako možeš nekako da iskombinuješ

  Odgovori
 • Pa dobro, onda nekih frtalj kruga, pa nazad na početak da se presvučemo i stignemo do 11h do željezničke, tu je negde pomenuti sastanak.

  Odgovori
 • Meni je bilo veoma lepo na trčanju, pošto smo trčali lagano svi zajedno krug oko Ade. Fotke možete da vidite na http://www.facebook.com/album.php?aid=211855&id=116937250751

  Razgovor je protekao u razumevanju i saglašavanju oko zajedničkih tema.. Nismo imali neku striktnu agendu sastanku i više smo pričali o mogućnsotima da se organizacija i ugođaj maratona poboljšaju. Više je bila neobavezno ćaskanje nego ozbiljan sastanak. Razne ideje su u pitanju, od charity programa i trčanja, bolje turističke ponude i poziva stranaca, pa do čipova i sličnih tehničkih detajla… Bilo je priče o drugim maratonima i slušali smo mišljenje gospodina Nikolića o trenutnoj situaciji kod nas i regionu.

  U svakom slučaju mislim da su svi zadovoljniji ovim maratonom nego prošlim, a Beogradski maraton D.O.O. je izrazio želju da nastavimo saradnju. Ostalo je da konkretizujemo priču i ideje koje imamo.

  Odgovori

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Fill out this field
Fill out this field
Molimo vas da unesete valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed